fredag 20 maj 2011

Matte med fång?

Termometern visade hela 17 grader i skuggan i eftermiddag när Feykir och jag tog vår promenad längs skogsvägen "bakom vägbommen". Större delen av vägen är väldigt mjuk och snäll mot hans hovar - och det var bara på hemvägen när han råkade kliva på en lite större, ganska vass sten som han visade någon hovömhet. Matte blev desto mer "hovöm" dock... Det här var vår längsta promenad hittills, vi gick drygt 20 minuter innan vi vände hemåt. Och det visade sig vara för mycket för mina fötter, trots det mjuka underlaget och sköna skor. Så på hemvägen var Feykir definitivt den fräscha av oss!





Under hela promenaden tränade vi på "Inte bita i tyglarbna - inte ens lite..." en SVÅÅÅR kurs, enligt Feykir! Men vi ska ju promenera fyra veckor, så han har ju tid på sig att träna.





När fräsch Feykir och hovöm matte kom tillbaka till stallet var det Snarfaris tur att få lite uppmärksamhet. Var väldigt glad att inte han också skulle promeneras - och det var mina fötter också! Rida är ju väldigt mycket mer "fotsnällt". Det blev ett pass på ridbanan där jag försökte lägga in mycket aktivitet och som trots att det inte var så långt innehöll "ta med hästen åt sidan" i både skritt och tölt, vändningar i tölt resp galopp på volt. Sedan gjorde jag misstaget att hoppa av lite oförsiktigt - hade lyckats förtränga mina onda fötter medan jag red - och det var INTE skönt... Nästa gång jag promenerar Feykir måste jag se till att ha ÄNNU skönare skor än idag.





De som tidigare ägde stall Åberget (där Nina och Andreas, Axjón m fl nu bor) kom förbi för att se om Sylvia var hemma. Vi fick en trevlig pratstund och jag fick veta att efter flera hästlösa år börjar de nu sakna "hästeriet" igen. Jag förstår dem - det här med islandshäst är ett beroende som sitter djupt!





Har faktiskt möjlighet att rida Snarfari en tredje gång denna vecka - då Sylvia är bortrest fre-sö och han inte behöver så många vilodagar. Men min kropp har känts så mörbultad hela veckan - antar att det är alla lågtrycken som "spökar" så jag får se hur det blir med den saken.

Inga kommentarer: