söndag 3 oktober 2010

"Morgonstund har guld i mund!"


...tänkte jag kl 06.30 när det var dags stiga upp för att åka till stallet och morgonfodra. Och man blir alltid lika välkomnad av hästarna! Här är det Sleipnir (e Berserkur) i morgondimman.




"Hit med käket!!!"

Två träningshästar i förgrunden och sedan Feykir på sin post, närmast grinden i vallackflocken. När hästarna fått sin frukost var det dags för mig också - bacon och äggröra i Josefshallen. Och när vi alla var mätta och belåtna var det dags för dagens ridtur.

Eftersom Feykir inte kändes helt OK i vänster bak igår ville jag ta det lugnt idag. Red upp bakom bommen och skrittade på lång tygel bort till vändplanen. Väl där jobbade vi lite på volt. Testade att flytta ut bakdelen - och han korsade bak utan protester. Varvade detta med att rida utåtställd på volten. Feykir var riktigt duktig och kändes mjuk och fin!

På hemvägen testade jag att tölta - och idag märktes inget spår av gårdagens "hackighet"! Eftersom vi var på hemväg ville Feykir förståss gasa på och jag lät honom hållas först - var ju så glad att tölten kändes OK! För att "provocera" lite testade jag efter en stund att samla ihop honom till relativt långsam tölt, men inte heller då märktes något av gårdagens problem. Härligt!

I morgon planerar jag att rida på lite tuffare igen - ungefär som i fredags - förhoppningsvis är han redo för det nu!

Inga kommentarer: