lördag 23 oktober 2010

Charmigaste ekipage!



Har vi någonsin kvalat in i den ligan så gör vi det definitivt inte nu längre... Olivia och Kippy är helt enkelt outstandig!!! När de är ute och kör är förståss Sylvia groom - men Kippy är så snäll att hemma på gården kan Olivia sitta ensam i vagnen!

Idag var det full aktivitet i skogarna runt Mariebäck - med älgjägare och deras hundar - så det var säkrast att hålla sig nere på bilvägen. (Jag tror att de sköt minst två älgar - en nära Avan och en uppe i skogen ovanför Mariebäck.) Efter flera pass med vanliga, tredelade bettet tränsade jag idag med halvstången för att fokusera på töltträning. Men när jag väl red så ångrade jag bettvalet... ledande tygeltag funkar ju inte med halvstång så jag kunde inte utnyttja de suveräna tipsen från senaste lektionen...

Dessutom var ju underlaget inte det bästa... vägen var hårdfrusen och därmed bitvis hal där bilarna hade kört. Och på sidorna istället stora, vassa stenar... Men älgjägarnas aktiviteter gjorde att jag inte vågade lämna vägen - så det var bara att hela tiden försöka hitta "minst dåliga" del av vägen att hålla sig på.

Att det är så här hårdfruset i marken påverkar ljuden också - det blir som en resonans i marken som förstärker alla ljud - och detta gör alltid Feykir väldigt "på tårna". Så det blev flera tvärstopp och ännu fler hopp åt sidan under dagens ridtur... Dessutom hade jag länge problem att ställa honom till vänster. Han verkade nämligen varje gång tolka detta som att jag ville göra honom uppmärksam på något farligt i diket på vänster sida...

Ja, vi hade mycket emot oss idag... när jag dessutom hade gårdagens härliga tölt på ridbanan i färskt minne. Men på hemvägen lyckades jag tillslut rida honom vänsterställd i långsam tölt och fick kontroll på högerbogen m h a stöd på yttertygeln. När "hästen ramlade på plats" fick jag äntligen uppleva tölt med lite av känslan från igår och i torsdags! Härligt! Efter en sådan sträcka satt jag av och gick med honom hem som belöning.

När Feykir ätit sitt kraftfoder och fick gå ut i hagen igen kunde jag säga: "Vi ses i kväll!" för då ska jag tillbaka och kvällsfodra.

Inga kommentarer: