onsdag 22 september 2010

Liten fläkskada?!


I kväll kom equiterapeuten Maria Öhman och undersökte Feykir. Efter att hon sett honom skritta och trava vid hand, både på rakt och böjt spår och sedan gjort en grundlig undersökning kunde hon konstatera vad jag misstänkt: han var inte OK. Men det var inte som sist, för 2,5 år sedan, då han hade upphakningar i SI-lederna. Nu var han visserligen öm runt SI-lederna, men han hade också "mjukdelsreaktioner" på insidan av vänster bak m m vilket fick henne att tro att han fläkt sig lite i hagen. Hon hittade också att han hade låsningar i halsen och undrade om han möjligen hade protesterat när jag kortade tyglarna? Och när jag tänkte efter så var det faktiskt så de häftiga reaktionerna började - först protesterade han väldigt när jag ville korta tyglarna och sedan när jag ville att han skulle korsa bakbenen. Till vår lättnad märkte hon inte av några reaktioner runt haslederna bak - så det var inte därifrån problemen kom.

Maria gav honom laserbehandling, mobiliserade och masserade. Att han svarade på behandlingen kunde hon konstatera genom att då och då be honom skjuta rygg. Första gångerna kunde han inte göra det rakt, utan blev som en ostkrok i sidled. Sedan blev det succesivt bättre.

Avslutningsvis fick vi skritta några vändor fram och tillbaka i gången - så att hon kunde konstatera att han hade full rörlighet i ryggen. Först hade hon tänkt be mig gå ut med honom på gården - men när såg hur mörkt det hunnit bli ute verkade det inte optimalt ställe att försöka se en svart häst på!

Nu ska jag promenera honom tre dagar, samt massera insidan av vänster bak enligt Marias instruktioner. Sedan kan jag börja sitta på honom igen, men första dagen ska jag bara stämma av hur han reagerar när jag kortar tyglarna och sedan bara skritta runt lite "snällt". Andra dagen kan jag även testa att be honom korsa bak - för att se hur han reagerar. Efter det ska jag ringa Maria och stämma av med henne hur vi går vidare.

Detta innebär att det inte blir någon Atlikurs för oss i helgen... Självklart JÄTTETRÅKIGT - men jag är mest bara lättad över att det inte verkar vara något allvarligare fel på Feykir, även om det förståss inte går att säga redan nu hur lång tid det tar för honom att bli bra. Är så TACKSAM över att Maria kunde komma redan denna vecka! (Hon var egentligen fullbokad, men tog av sin administrativa tid för att kunna hjälpa oss!)

Avslutningsvis: Om någon tycker att vad jag skrivit ovan låter konstigt så vill jag betona att allt är MINA tolkningar. Alla ev anatomiska tokigheter får stå helt för mig - jag kan säkert ha missförstått eller så minns jag inte exakt hur Maria sa.

2 kommentarer:

Erica Lundberg sa...

Du såg ett gammalt inlägg från 2008 i februari. där du skriver om en sadelgjord åtdragare, vart har du köpt den?

Anna sa...

Hej Erica!

Kul att du läser min blogg! Jag köpte sadelgjordsåtdragaren direkt från mannen som uppfunnit den. Adressen till hans företag står på den - så om jag bara kommer ihåg det ska jag kolla på den och återkomma! (Blir tyvärr väldigt disträ och glömsk av den medicin jag äter... men om jag glömmer får du påminna mig!)