lördag 16 februari 2008

Vinterpälsen yr åt alla håll

Ingen rolig dag idag... ont, ont, ont... Åkte till Feykir en sväng på eftermiddagen för att få något roligt i alla fall! "Borstade" honom i hagen med den tandade sidan på en svettskrapa. Vinterpäls yrde åt alla håll medan han slutade tugga hö och bara njöt! Sedan fick han komma in och äta en näve uppblött betfor "spetsad" med både b-vitamin och linfröolja - för att han ska tappa vinterpälsen SNABBT och istället få blank, fin sommarpäls!

När jag släppt ut honom i hagen igen stod vi ytterligare en stund och gosade innan jag lovade att om jag bara mår lite bättre i morgon så ska vi ut och rida en sväng. ET-Maria sa att jag skulle vänta två dagar efter behandlingen med att sitta på honom, men i morgon är det tillåtet igen.

Innan jag åkte hemåt igen fick jag en rejäl dos underhållning av unghästarna! Sylvias man hade kört in en container i deras hage för att kunna tömma gödselstacken, som ligger där bakom. Unghästarna blev MYCKET upplivade av detta - de provade att hoppa in i containern (som var öppen på två sidor) och verkade tyckta det var kul med ljudet som uppkom ifall de skrapade med hovarna mot metallbotten. Sedan började de galoppera omkring som galningar i hagen - ibland sprang de något varv runt containern och där emellan blev det några race ut i skogen. Kyndill, den ende killen i gänget, verkade väldigt nöjd med denna "action". Han tycker nog det är lite tråkigt med tjejerna i vanliga fall, för det är inte så ofta de är på lekhumör...

Inga kommentarer: