tisdag 5 februari 2008

"Stressigt värre" i unghästflocken

Väderomslag igen... igår -15 grader och idag nollgradigt... Det var ingen rolig morgon men tillslut tog jag mig ur sängen i alla fall... När jag kom till stallet satsade jag på en ridtur som skulle vara MYCKET jobbigare för Feykir än för mig - d v s han skulle få pulsa i djupsnö. Det var en energisk, men fokuserad häst som skrittade längs skogsvägen utan minsta tanke på ev monster i dikeskanterna. Vi red samma sträcka som med Fia och Lukka i lördags - om vi "nöter på" så blir det väl en ordentligt upptrampad stig tillslut! (Bara det inte hinner komma nya snöstormar förståss).

När vi vänt hemåt igen och åter kom ut på den plogade skogsvägen antog jag att Feykir var rejält trött i musklerna och borde få skritta tillbaka till stallet. Men han, som uppenbarligen var av en helt annan uppfattning, körde först ner huvudet mellan frambenen och sedan satte han iväg i full galopp hemåt! Tack vare att jag redan tänkt tanken att korta upp tyglarna reagerade jag ovanligt snabbt och fick stopp på honom ganska snart. Efter en längre skrittpaus fick han ändå galoppera av sig lite i alla fall.

Jag tyckte inte att vänstergaloppen var riktigt så bra som den brukar... eller är det bara jag som är nojig för att han inte vill jobba på volt? Känner mig lite kluven inför att rida honom nu när jag inte är helt säker att han är 100 % OK... men det är ju bara när vi jobbar på volt i höger som han protesterar - inte när vi rider ut. Dessutom har han börjat gå upp i vikt igen och då vill jag ogärna låta honom vila...

Nedan är en av de bilder som vi lyckats rädda från vår kraschade hårddisk. Men många andra är tyvärr förlorade, eftersom den kraschade mitt i en säkerhetskopiering... Den här bilden har även publicerats på tidningen Ridsports hemsida.


Halvsystrarna Hremsa f -06 och Haminga f -07, e Berserkur resp Mökkur (båda u Hamradis) samt Ljufa f -06, e Berserkur u Lukka och Mysla f -06, e Berserkur u Merja. Bakom Haminga gömmer sig Kyndill f -06, e Berserkur u Kylja.

Inga kommentarer: