torsdag 21 februari 2008

Annonsera på Blocket?

Under de veckor jag är utlånad till bankens kontor i Gammelstad får jag inte börja sent på tisdagarna, som jag gör normalt. Fast den här veckan fick jag faktiskt börja sent idag istället - vilket gav mig möjlighet att rida på morgonen! Det var dock på håret att jag tog mig iväg... hade riktigt mycket värk... Ridturen blev ingen höjdare heller...

Feykir hade vilat igår och idag blåste det rejält, vilket inte var någon bra kombination... Dessutom var jag väldigt stel i kroppen, något han säkert tolkade som att jag var jättespänd och detta spädde på hans redan livliga fantasi ytterligare... Redan innan vi lämnat gården tvärvände han och försökte springa tillbaka till stallet! Jag är rätt van att han tvärstannar eller plötsligt kastar sig åt sidan. Men han brukar inte försöka springa hem! När jag fått stopp på honom ville han INTE vända tillbaka igen... Mitt tålamod var väl inte det bästa heller eftersom jag hade ont överallt, så jag orkade inte bråka utan gav jag upp och satt av. Jag började leda honom ut från gården och till att börja med hade jag stora problem att få honom med mig. En gång till vände han och försökte springa till stallet, men jag kunde stoppa honom. Sedan följde han i alla fall med, fast till en början var det med ytterst tveksamma steg! Jag bestämde mig för att fortsätta leda honom till dess det var dags att börja tölta. Då kan jag lättare hålla honom sysselsatt än i skritt, dessutom skulle förhoppningsvis jag hinna bli lite mindre stel också.

När vi sedan började tölta var omvärlden fortfarande spännande - det behövdes bara att en liten fågel flög upp för att Feykir skulle tvärstanna och jag började funder på om jag skulle lägga ut honom på Blocket... Hoppas jag orkar rida i morgon också - han behöver definitivt ingen fler vilodag! I så fall ska vi föresten rida på banan, jobba på volt för att se om han verkar OK i korset. Håll tummarna!

Inga kommentarer: