tisdag 19 februari 2008

Ridit med instruktör!

Jo, det kan man på sätt och vis säga för fr o m idag är Fia en av instruktörerna på ridskolan i Mariebäck! Hon ska hålla i en lektion/vecka - för rena nybörjare. Då jag klarade att sadla, tränsa och sitta upp på hästen själv, samt dessutom starta, stanna och svänga - så fick jag med beröm godkänt! Riktigt bra instruktioner fick jag av henne under ridturen också. "Sitt ordentligt på rumpan!" sa hon. Visserligen till sig själv, men det var precis vad jag behövde höra också!

Vi red längs bilvägen bort till Avan, ca 50 minuter tog det inkl en lååång skrittpaus innan det var dags att vända hemåt. Vi galopperade uppför de små backarna men annars töltade vi mest. Jag krävde inte mer samling av Feykir än att han just så pass töltade - har ju order att ta det lugnt med honom några dagar till. Det hade börjat skymma när vi red ut och Feykir tyckte att omvärlden var ganska så spännande... tur att han hade Lukka med sig som moraliskt stöd!

Trots att vi red så pass lugnt var Feykir REJÄLT svettig när vi kom tillbaka till stallet - t o m vitskummig mellan bakbenen! Lukka, som faktiskt väger väldigt många fler kilo och dessutom är helt oklippt var också svettig, fast inte alls som min kille... Men när jag tänker efter har jag hört att människor med riktigt bra kondis svettas mer - hoppas att detsamma gäller hästar!

Nu när jag kommit hem igen känner jag mig sååå harmonisk! Det är verkligen välgörande för både kropp och skäl att rida! Den thailändske munk jag citerat ute i vänstermarginalen har helt rätt om att ridning är som meditation! När jag tänker på harmoni tänker jag genast på Reykur efter ett ridpass där han fått springa av sig ordentligt - då blir han så harmonisk så att det nästan går att ta på! Han står stilla där jag ställt honom - lös i stallgången eller i boxen med öppen dörr - med härligt fridfulla ögon och bara njuter. Hur länge som helst! Precis som på alla andra områden är Feykir helt annorlunda här... Efter en ridtur vill han SNABBT ha mat för han tror att han ska svälta ihjäl! Och sedan vill han SNABBT ut i hagen - i boxen har han oftast svårt att hitta lugn och ro.

Inga kommentarer: