tisdag 12 februari 2008

Feykir har fullt upp med att vakta sin flock!

Det har kommit två nya hästar till vallackflocken. De har samma ägare, så de är vana att gå tillsammans. En av dem är väldigt hingstig och han satte genast igång att utmana Feykir om rollen som flockledare. En roll Feykir definitivt inte ville lämna ifrån sig... Efter en del bråk, som inte resulterat i några blesyrer som tur är, verkar nu vapenvila råda. De har tre rundbalar i vallackhagen och utifrån dessa har formats två "revir": Feykir har samlat hela sin flock vid den rundbal som är längst in i hagen och nykomlingen får hålla till med sin "flock" (alltså sin kompis) närmast grinden.

När jag kom ut i hagen kom Feykir direkt fram till mig - och det har han faktiskt gjort varenda gång den senaste veckan! Men när han idag fått sin godis och grimman var på ville han inte så gärna följa med mig ut ur hagen... han ville väl inte lämna sin flock ensam med nykomlingen! Efter lite övertalning fick jag honom med mig tillslut i alla fall.

Vi fick trevligt ridsällskap av Anna M och Lisa, vilka båda praktiserar hos Sylvia den här veckan. De red båda sin åttonde häst för dagen! För mig är det ganska lagom att rida en häst... Anna berättade att hon ridit hela nio hästar igår så i morse hade hon haft rejäl träningsvärk. Trots att hon går ridgymnasium rider de visst bara en gång/vecka så då är det ju inte konstigt om en sådan dag känns i kroppen t o m på en ungdom som hon! (Försöker genast förtränga hur min skröppliga kropp skulle kännas efter nio hästar...)


Vi red mot Alviksträsk och töltade mycket. Jag fokuserade på att hålla Feykir så lösgjord som möjligt, bl a genom "kast med liten häst" och inte samla mer än vad som krävdes för att han skulle hålla tölten. Ifall han nu inte är OK i korset vill jag inte kräva för mycket utan bara låta honon röra på sig så han (förhoppningsvis) håller vikten.

När jag kom hem pratade jag med ET-Maria i telefon och fick bekräftat att hon kommer på torsdag för att undersöka honom. Skönt att få veta om han är OK eller inte och att få en problem åtgärdade så snabbt som möjligt! Förra åren slösade vi bort minst ett halvårs träning p g a att han inte var OK i korset, det vill jag INTE göra om!

Måste föresten se till att köpa B-vitamin i morgon så att jag kan börja ge honom i fodret. Han har nämligen börjat släppa vinterpälsen nu och jag vill att han ska tappa den SNABBT så att han är fin i sommarpäls när det blir dags för årets första tävling i slutet av maj!

Inga kommentarer: