lördag 5 maj 2007

Midurs klubbtävling: uttagningar

Det är alltid lika roligt att komma till Midurs tävling och träffa alla gamla bekanta från Norrbotten och Västerbotten som letat sig hit! I år var det nytt rekord med 48 ekipage och riktigt många kom ända från Gällivare (25 mil) samt Kiruna (35 mil). Dessutom fick jag träffa Malin S (nästan) från teamet eftersom hon var en av domarna.



Vår första klass var Lätt tölt. Det kändes verkligen ringrostigt – det är ju åtta månader sedan vi tävlade sist! Hade inga stora förväntningar på uttagningen. Underlaget i ridhuset var tungt – han kändes framtung och ganska stark samt den lilla detaljen att vi inte har något som kan kallas ökningar ännu… Men utifrån förutsättningarna var jag ändå nöjd när jag red ut efter att ha fått en fempoängare för korta tempot och fyror i övrigt. Poängen räckte till delad 6:e plats och B-final! (En kompis make kunde dock inte låta bli att ”uppmuntra” genom att tala om att jag missat A-finalen med 0,1 poäng…) Feykir var föresten hur cool som helst i ridhuset – när publiken applåderade verkade han närmast blasé!





Inför vår uttagning i Lätt fyrgång var jag riktigt laddad – jag tycker det är en sådan rolig gren att rida! Dessutom brukar man alltid få rida töltklassen först, så till fyrgången känner man sig mer varm i kläderna. Det gick också RIKTIGT bra för oss! Så bra att vi kom trea och gick till A-final! Inför övergången från skritt till galopp valde jag att ge oss ordentligt med tid till förberedelse – strax före kurvan började vi trava för att kunna göra en riktigt bra galoppfattning mitt på kortsidan. När jag sedan fick domarkommentarerna kunde jag att konstatera att den tidiga övergången kostat oss 1 poäng – men det fick det vara värt för galoppen blev bra. Jag kunde också konstatera att om jag ”rensade” poängen från denna påverkan för att få fram kvalitén på själva gångarterna så hade vi 4,5 från en domare avseende tölten, i övrigt hade vi 5.0 eller 5.5 på allt! Tänk att vi kunde ta oss upp ur formsvackan så snabbt! Det måste väl betyda att jag verkligen lärde mig något av teamdagarnas föreläsning om att toppa formen??!! ;- )

Väldigt roligt var också att det gick så bra för mina kompisar! Kristin t ex gick till A-final i båda sina grenar så här sista tävlingen inför hennes barnafödande. Och Sylvia som ”dammat av” två ridskolehästar under de sista dagarna, eftersom hennes fina Krummi är halt, gick till final med båda!

På kvällen hade vi ryttarmiddag och jag fick tillfälle att prata mer med Malin S och hennes kollegor. Trevligt! Vill passa på att skicka ett meddelande till dem som ska planera möhippan för Malin när hon gifter sig i sommar: det är onödigt att ni kostar på henne ett strippogram – hon kommer bara att sova sig igenom det hela! ;- )

Inga kommentarer: