lördag 12 maj 2007

Första ridturen efter behandlingen i onsdags

Equiterapeuten sa att hästarna reagerar så olika efter behandlingen, vissa blir jättevingliga och på andra märks ingenting alls. Feykir kändes inte alls vinglig – däremot väldigt busig… men han hade faktiskt vilat från ridning fem dagar så han hade väl samlat ordentligt med överskottsenergi.

Började med att skritta i skogen en liten sväng och sedan ut på vägen för att testa tölten. Han var fortfarande busig, försökte hoppa ut i skogen o s v… så jag fick säga till på skarpen. Varvade tölt med trav samt galopp uppför några små backar. Var det önsketänkande eller kändes han verkligen mycket bättre??? Red en runda i skogen som vi inte ridit på flera månader. Det är en perfekt travträningsrunda med en stig som sakta slingrar sig uppför en höjd. När vi kom ner på andra sidan och ut på vägen igen ville Feykir INTE gå hem utan bara vända tillbaka in i skogen! Jag bestämde att vi ändå skulle rida hemåt, ville ju inte anstränga honom hur mycket som helst så här på en gång efter behandlingen.

På hemvägen blev det mycket tölt och jag krävde både lite mer samling och mer tempo. En gång vikslade han när jag viftade med pisken, men sedan jobbade han på jämt bak! Det är nog inte inbillning – jag tror verkligen att han känns bättre! Tillbaka i stallet äppelstretchade vi, med extra fokus på höger bog. ”Bodybuilder-bogen”. Jag är så sugen på att träna galopp på ridbanan för att känna hur det fungerar nu, men det är ju väldigt jobbigt så jag får nog försöka behärska mig några dagar till först. Kvällsfodrade hästarna innan jag åkte hem.

Inga kommentarer: