torsdag 10 maj 2007

Massage, promenad och stretching

Riktigt ”mysigt” väder när jag åkte till stallet på morgonen – bara två plusgrader och snöblandat regn… BRRR!!! Var tog våren vägen??? Det var ju varmare i mars!

Morgonfodrade i hagarna samt tog in Feykir så att han fick äta sitt morgonhö inne och samtidigt torka lite i sitt fleecetäcke. Sedan var det dags att massera. Equiterapeuten rekommenderade 15-20 minuters massage, var annan eller var tredje dag, men det orkar inte mina onda händer med. Fast en liten stunds massage blev det i alla fall. Sedan skulle vi ut och promenera. Valde att gå ut i skogen bland blåbärsriset – kändes betydligt trevligare än att gå längs leran på vägen i det här vädret. Tillbaka i stallet igen godisstretchade vi. Fick igår tipset att jag på högersidan ska se till att han först sträcker halsen ordentligt ut från kroppen innan han böjer in mot bogen. På så sätt sträcker han ut de stumma musklerna på högersidan av bog och hals ordentligt.

Hästen Gabriel – som Reykur-Eva brukar rida ibland – har stått i Mariebäck de senaste månaderna för att en av hans medryttare skulle kunna träna inför deras tävlingsdebut på Midurtävlingen under helgen som var. Nu fick jag höra att det bestämts att han kommer att stå kvar i Mariebäck. KUL! Skojade om att han genom tävlingsdebuten i helgen ”kvalade in” till Mariebäcksstallet! ;- )

En tjej som jobbar som instruktör på Örnäs fotade Reykur här om dagen och har lagt ut bilderna på Bukefalos så att jag skulle få se dem. De är fotade när han går i hagen och myser med ett lila exemtäcke på sig. Han lyckas vara vacker även i exemtäcke!

Inga kommentarer: