onsdag 16 maj 2007

Härlig, härlig galopp!!!

Idag kunde jag inte hålla mig längre - nu måste jag testa att ge Feykir ett rejält träningspass på ridbanan. Det är ju i alla fall en vecka sedan behandlingen.

Skrittade igång med mycket flytt av bakdelen åt båda hållen. Sedan jobbade vi på volt enligt Atli-metoden: låg form, länga överlinjen och flytta ut bakdelen. Kändes riktigt bra! Töltade längs spåret också, provade att samla mer och bitvis kände jag hur han "satte sig" bak och kom upp med bogarna - härligt! Han kändes verkligen betydligt mjukare i kroppen än tidigare!

När vi sedan testade traven så kändes det även där att han är mycket mjukare i kroppen igen och han sökte sig självmant nedåt för att hitta balansen. På samma sätt gjorde han i galoppen! Tidigare har det varit naturligt för honom att hitta balansen så, men sista tiden har han istället varit spänd i kroppen och hög i formen. Så härligt att få sin vanliga Feykir tillbaka! Även i vänster varv börjar han rätt, genom att galoppera med mjuk innersida och i form. Men efter en stund vill han istället gå utåtställd, blir stel i innersidan och hög i formen. Där har vi något att jobba på! Men varje gång vi gjorde ny galoppfattning började han jättebra, även i vänster varv. Avslutade med lite galopp i höger varv för att få njuta av känslan! Sedan var han jättetrött och flåsade som en blåsbälg! Skrittade av honom en låång stund. I början kändes det verkligen som att "bensinen tagit slut" - han skrittade med så korta steg så jag trodde aldrig att vi skulle ta oss hela varvet runt ridbanan. Men sedan hämtade han sig och skrittade på bättre.

Framöver borde vi rida trav- och galopparbete på ridbanan en gång i veckan för att på så sätt bygga upp hans kondition. (Vi behöver fortfarande böjda spår för att hålla galoppen avspänd så jag undviker att galoppera ute. ) Dessutom vore det nog idé att rida ytterligare en gång/vecka på banan, men då träna alla gångarterna. I morgon ska jag föresten få rida lektion för Sylvia!

Sylvia har bokat boende till oss för Skellefteåtävlingen. Vi ska bo på Skellefteå Golfklubb. Det gjorde vi en gång för ett par år sedan också - det känns som att vi tagit tävlandet till en ny nivå när vi ska bo så ståndsmässigt! ;- )

Inga kommentarer: