måndag 14 maj 2007

Nu ska vi inte bli diskade p g a broddar i alla fall!

Ilade till stallet från jobbet, för hovslagaren skulle komma redan kl 16.30. Hann precis hämta in Feykir från hagen och spola hans leriga ben rena innan hovis kom. Feykir fick nya sommarskor runt om. Det var bara 6 veckor sedan sist (vi brukar egentligen sko var 10:e vecka) men broddarna hade blivit för nötta för att kunna skruvas ur och vi ska tävla igen om två veckor. Vill INTE riskera att bli diskad för broddarnas skull!

När de nya skorna satt på plats red jag 45 minuter på några mindre skogsvägar där vi inte ridit på riktigt länge. Kul med variation! Det blev mycket tölt och precis som igår fick jag bromsa en hel del för nu vill han verkligen springa! Provade att låta honom länga överlinjen och tölta i låg form - då blir han väldigt avslappnad och takten blir MKT bra! På hemvägen fick han trava lite och när jag lyckats bromsa upp honom med rösten så var både takt, tempo och form riktigt bra!

I morgon får han en vilodag - jag ska träna i bassängen och passa på att stretcha ridmusklerna ordentligt också. På onsdag ska jag rida igen. Då har det gått en hel vecka sedan behandlingen så då måste det nog bli ridbanan - är så nyfiken på att testa hur det fungerar med samlad tölt på volt nu när han är behandlad i korset. Och galopp förståss!!! Tänk om hans härliga galopp är tillbaka!!!

Sylvia har lovat att boka boende till oss för Skellefteå-tävlingen. Hennes lilla Olivia ska följa med också - vid fyra månaders ålder är det väl hög tid att man åker på sin första islandshästtävling?!

Inga kommentarer: