fredag 4 maj 2007

Stora hästtvättardagen & halvt kandar

I morgon ska jag tävla – så KUL!!!

Har ”snickrat ihop” ett träns till Feykir idag. Jag rider honom på ett fullcheek-bett för att kunna göra one rein-stop ifall han försöker springa iväg med mig. Eftersom bettet har stänger på sidorna passar det inte så bra till remontgrimman på hans nuvarande träns. Har letat efter ett träns med engelsk nosgrimma istället, men det verkar vara helt ute… Aachengrimmor finns förståss, men även om man tar bort den nedre remmen så sitter det ju ett fäste kvar framme på nosgrimman och det är så fult… Men nu kan jag sluta leta! Kom nämligen på att jag ju har kvar kandaret som jag red Reykur på sista åren. Plockade huvudlaget till stångbettet samt nosgrimman från det och vips hade jag ett nytt islandshästträns med engelsk nosgrimma! Det känns dessutom bra att i alla fall halva kandaret kommer till användning igen!

I dag var det stora hästtvättardagen i Mariebäck. Det är hela 7 hästar från vårt stall som ska vara med på tävlingen i helgen, så det har varit ett pusslande med pauser mellan hästarna för att alla ska hinna bli tvättade i någorlunda varmt vatten. Som tur var tvättade Sylvia och Anna M två hästar redan igår. Bestämde att hästarna ändå får gå ute i natt, som de brukar. Det är ju bäst om de fått röra sig så mycket som möjligt inför tävlingen. MEN man vill ju inte att de ska bli jättesmutsiga igen… Jag löste dilemmat genom att spraya massor av pälsglans i Feykirs man och svans för att det ska vara lätt att få bort skräp ur dem i morgon. Dessutom får han ha regntäcke på sig i hagen – då är det inte så stor del av sig som han kan smutsa ner. Natten mellan lördag och söndag kommer de också att stå ute – i en hage i Boden. Det får bli regntäcket på då också.

Insåg i kväll att jag fortfarande har isbroddarna kvar på Feykir. Jag orkar inte ta av dem själv och har inte kommit ihåg att be någon annan hjälpa mig heller. (Det är inte så länge sedan vi hade isiga fläckar kvar på skuggiga ställen i skogen.) Jag frågade Sylvia om man får tävla med broddar. ”På vår lilla skittävling kan det inte vara något problem” trodde hon. En av hennes hästar hade också broddar kvar. Det skulle dock visa sig vara något mer komplicerat än så…

Inga kommentarer: