onsdag 9 maj 2007

Equiterapeut-behandling

Feykir har fått två välförtjänta vilodagar efter tävlingen och idag var det dags för honom att bli undersökt av en Equiterapeut (kiropraktor för hästar). Hon var MYCKET grundlig – undersökning och behandling tog drygt 1,5 timme. Hon hittade en skevhet uppe i korset på vänster sida (korsbensleden?). Han kan ha haft den länge, men att den blivit värre när han härjat runt i hagen under vintervilan. För att komma undan obehaget från vänster bak har han belastat höger fram och hon visade mig hur mycket mer muskler han har på högra bogen jämfört med den vänstra. Han är stel i musklerna på höger bog ”som en body-builder” sa hon. Själva behandlingen gjorde hon först med laser, sedan stretchade hon, "kotknackade" och gav honom rejäl massage som avslutning. ”Oj vad han pratar med mig hela tiden” sa hon – och han var verkligen uttrycksfull! Gjorde alla möjliga olika ”miner”, gäspade, ålade sig och ibland visade ett vitöga när hon kom åt på något extra känsligt ställe. Men på det stora hela verkade han tycka att det var skönt.

Nu ska vi vänta två dagar innan jag sitter på honom igen – jag ska massera och promenera med honom. När vi går ska jag ett par gånger låta honom svänga åt höger medan jag håller handen mot hans högra bog så att han inte skjuter ut den utan verkligen böjer runt. På lördag får jag börja rida igen.

Den 29:e maj kommer hon tillbaka för att undersöka och behandla honom igen. Vi är anmälda till tävling helgen innan och hon tyckte det var helt OK att tävla honom. Hon tyckte också att det passar mycket bra med återbesöket strax efter tävlingen, för ifall skevheten skulle komma tillbaka p g a ansträngningen på tävlingen så får hon ju rätta till den snabbt igen. Hon tyckte i det stora hela att han var väldigt fin i kroppen, men sa att det förståss kommer att ta tid innan han är jämnt musklad på bog och hals.

Inga kommentarer: