tisdag 22 maj 2007

Kris och panik!!!

Till helgen är det tävling - och Feykir har fått skav i karlederna av sina boots!!! (Har hittills alltid haft vanliga "gummiklockor" med kardborrstängning.) Hur ska jag kunna tävla min lilla passaktiga svarting utan boots???!!! Har länge tänkt att jag borde köpa ett par Magic Boots från Top Reiter istället för "klockorna", men det har inte blivit av... Hade jag haft sådana hade det inte varit något problem nu - eftersom de sitter nedanför karleden. Varför insåg jag inte detta förra veckan???



En kompis hörde att jag snabbt behövde få tag på ett par 280 grams Magic Boots och berättade att hon bara här om dagen hade försökt få tag på sådana - men misslyckats... Hon hade googlat på "Magic Boots" och hittat flera företag som sålde dem, men vid kontakt visade det sig att alla hade slut (det fanns lättare varianter, men inte 280 gram). Ännu mer kris och panik alltså - för ska jag köpa så pass dyra boots vill jag inte gärna kompromissa och köpa några som är onödigt lätta, bara för att jag inte får tag på dem jag vill ha...





Men, när nöden är som störst är hjälpen som närmast, heter det ju. Och det stämmer! Jag ringde nämligen Madde på Lillhästen och fick veta att de säljer dessa boots!!! Senare på kvällen kom ett mejl som bekräftade att ett par 280-grams skulle skickas med paket i morgon och hon skulle mejla paketets kolli-id så att jag kunde följa det på nätet!!! Pust! Nu är det bara att hoppas att Posten sköter sitt!





Har ridit idag också - vi tränade tölt. Först länga överlinjen och bli mjuk i sidorna. Sedan tempoväxlingar. Vi red längs vägen och i ökningarna saknade jag ridbanans möjlighet att rida åttor, för han blir väldigt spänd i vänstersidan emellanåt. Försökte vara riktigt noggrann idag (sådär som man alltid borde vara...) och direkt göra halt ifall han inte tog halvhalterna, samt direkt lägga på pisken om han inte tog vänsterskänkeln. Sammantaget var jag nöjd med ridturen, men ska rida minst ett pass på ridbanan innan tävlingen. Egentligen borde jag rida bara trav och galopp på banan en dag samt träna alla gångarter på banan en annan dag. Fast jag vet inte om jag törs träna galopp utan boots, ifall han slår sig...





Jag har drömt om helgens tävling - att Sylvia vann T1 med ridskolehästen. Men när jag berättade det för henne fick jag veta att hon bestämt sig för att lämna henne hemma denna gång. Tävlingshästen är frisk från sin hovböld (som TILLSLUT gav sig till känna) och hon har bestämt sig för att åka med bara en häst. Lilla Olivia följer ju med också.

Inga kommentarer: