onsdag 7 februari 2024

Trav ger 141 i puls

 
Jag är inte bara söt - jag kan trava STORT också! hälsar Hamingja.

Det var-13 i morse när Hamingja och jag gav oss ut på ridtur. Himlen var grå och glesa men stora snöflingor singlade genom luften. Med skogsavverkningen som pågår vid vändplanen ovanför vägbommen finns ju viss risk att möta timmerbilar, men dessa brukar komma från Alviksträskhållet så det var inte ett svårt val att bestämma sig för att rida mot Avan istället.

Som uppvärmning tog vi några galoppsekvenser (då jag än en gång kunde konstatera att högergaloppen är betydligt mer förlåtande än vad vänstergaloppen är om hon uppfattar något som ”kräver” att hon sätter upp huvudet för att se bättre.) Sedan var jag faktiskt helt ”vild and crazy” och bestämde mig för att rida lite TRAV! Hamingja kollade för säkerhets skull att det varken var tölt eller galopp jag menade, men sedan enades vi om trav. Varför rider jag inte trav oftare? Att min puls gick upp till 141 kan ju vara en ledtråd…! Och då lyckades jag ändå hålla nere tempot ovanligt bra, trots att vi red rakt fram… men då blev ju travstegen istället mer ”uppåt” så pulsmässgt kanske det inte innebar så stor skillnad ändå.

Under hemvägen ägnade vi oss sedan åt samlad skritt, "nästantölt" och långsam tölt - och jag var riktigt nöjd med resultatet! När vi kom tillbaka till gården tittad solen fram ur molnen -  jag hade alltså varit ute lite för tidigt..! Under hemvägen från stallet fick jag sedan JÄTTEONT så det blev visst lite för mycket för kroppen idag... så jag bestämde mig för att ställa in morgondagens planerade ridning för att låta kroppen vila och återhämta sig. Igår var jag på en behandling som verkar VÄLDIGT lovande (ska berätta mer om den längre fram). Jag fick ett antal övningar i "läxa" till nästa behandlingstillfälle om 14 dagar. Och förhoppningen är att detta på sikt ska hjälpa mig att begränsa smärtan. Håll tummarna för det!!!

Inga kommentarer: