lördag 17 februari 2024

Lördagsgodis på fyra ben!

Mums!!!

Det blev en tidig morgon i stallet idag för jag hade morgonfodringen. "Arbetshästen" Eva var med och hjälpte mig och när både hästarna och vi fått äta frukost var det dags för en ridtur! Eftersom det var lördag hoppades vi att det inte skulle vara någon timmerbilstrafik längs skogsvägen bakom vägbommen, för med en timmerbil på den vägen blir det definitivt enkelriktat - ingen plats alls kvar till minsta häst... :-O 

I vanlig ordning var det jag som ansvarade för skrittuppvärmningen och när vi kom upp till vändplanen var det dags att lämna över tyglarna till Eva. Jag noterade att både skördaren och skotaren som stått vid vändplanen var borta, så antagligen är avverkningarna avslutade för denna gång. Men det fanns fortfarande två upplag av timmer kvar, så risken att möta en timmerbil kvarstår - men idag hade vi turen på vår sida och slapp det!

Jag tog plats på läsidan av den ena timmerhögen för en stunds mindfulness medan Eva och Hamingja gav sig iväg för att testa de nya skogsmaskinsspåren. Vi hade sett redan när vi lämnade gården att man kunde börja skymta blå himmel mellan molnen och medan jag satt där kom solen fram! När de kom tillbaka fick jag rapport om att de testat flera olika skogsmaskinspår och det bästa var det som svänger av till höger när man ridit en bit in längs Hamingjas favoritstig. "Vi borde ha börjat med det, för där såg man ut att kunna rida långt!" sa Eva. Så nu vet jag vad Hamingja och jag ska göra när jag rider nästa gång!

För mig blev det sammantaget ca 1 timmes ridning idag och "bara" skritt så pulsen var som högst bara 112. Och dessutom fick jag 30 minuters mindfulness medan Eva och Hamingja var ute på egen hand så en bra dag för PTSD-hjärnan m a o!!!

Och dagen hade fler upplevelser att erbjuda för efter lunch åkte nämligen Johan och jag till Elvira och Emil på Elvemil Lantgård i Klöverträsk där vi först träffade deras åsnor...

Och sedan deras jakar! 

Så otroligt häftiga djur!!! Hornen är minst sagt respekt- ingivande... men som tur var är de väldigt snälla! Till sommaren kommer de att anordna "öppen gård-dagar" då man får komma och klappa djuren! (Förutom jakar och åsnor har de bl a getter och höns.) De säljer djurfoder också så när vi styrde hemåt var bilen fullastad med gott till hönsen!

Inga kommentarer: