lördag 10 februari 2024

Rimfrost riders i -22!

Rimfrost i skägget!!!

Så HÄRLIGT väder idag med sol!!! Och -22 kändes inte särskilt kallt tack vare att det knappt är någon vind! Eva och jag följdes åt till stallet idag och tillsammans med Hamingja gav vi oss ut på en härlig skritt/ promenadtur längs bilvägen mot Alviksträsk. Efter 30 minuter var det dags för ryttarbyte vid jaktstugan. Jag hade utrustat mig med eluppvärmd väst under ridjackan och elsulor i ridstövlarna och slog nu dessa på max för att hålla värmen medan jag väntade och ägnade mig åt mindfulness! 

Det var verkligen otroligt tyst ute idag, när man inte ens hörde vinden. Inte en enda bil - eller människa - passerade heller - så man kunde nästan tro att Eva och jag var de enda människorna i världen! Efter ca 30 minuter "kryddades" det meditiva lugnet med ljudet av Hamingjas hovar när hon och Eva kom tillbaka. Just då kunde man faktiskt också höra ljudet av några avlägsna skotrar - så uppenbarligen fanns det några fler än vi som var ute och njöt av solskenet. Men vi undrade lite vad "resten av världen" ägnade sig åt idag - uppenbarligen var de på annat håll i alla fall!

Snart satt jag åter i sadeln och fick njuta på hästryggen de 20 minuter de tog att skritta tillbaka till stallet. Så totalt blev det nästan en timme ridning för mig, men då höll vi oss ju till skritt så förhoppningsvis behöver jag inte få lika ont nu som när jag red (fyra gångarter) senast. I morgon blir det vilodag för Hamingja men matte ska ägna sig åt att "träna på gymmet" (= lunchfodra hästarna).

Inga kommentarer: