tisdag 1 augusti 2023

Tölt var´e här!!!

Sista rycket!

Vi planerar att flytta hästarna hem till Mariebäck i morgon så dagens ridtur var årets sista i Höbäcken. Eva hakade på för att hjälpa till att fira denna tilldragelse! Jag inledde med att skritta Hamingja i dikeskanten längs Hultetvägen och sedan TÖLT på TVÅ vägar mellan åkrarna!!! Och när man töltar i riktning hemåt så DANSAR Hamingja fram!!! Snacka om att jag blev "tölt-hög"!!! 

Såg sedan att min puls gått upp till 146 under båda töltsekvenserna - men jag hade ändå inte blivit yr, något som jag tidigare blev t o m när vi bara skrittade!!! Efter denna ansträngning passade det bra att överlämna tyglarna till Eva så att jag kunde sitta och vila medan hon och Hamingja fick galoppera och göra annat roligt. 

Medan jag satt och njöt av utsikten över ängarna reflekterade jag över att det känns som att den skyhöga stressnivå jag haft i kroppen så länge nu börjat sjunka. Där har Hamingja verkligen haft stor betydelse när hon tagit med mig ut i naturen. Fysioterapeuten sa ju att bara sitta och titta på något grönt skulle vara bra för mig och nu när hästarna varit i Höbäcken har ju verkligen 100 % av tiden tillsammans med Hamingja tillbringats ute i naturen, när vi inte ens haft ett stall att gå in i. Och lägre stressnivåer gör att mina muskler inte blir riktigt lika spända, något som verkligen underlättar i ridningen och dessutom sänker smärtnivåerna. Snacka om win-win!!!


Efter ridturen åkte vi till Laxfiskemuseet i Gäddvik och intog vår picknicklunch sittandes vid sjöbodan med utsikt över älven! En härlig avrundning av en fantastisk förmiddag! 

Inga kommentarer: