lördag 26 augusti 2023

"With a little (=a lot) help from a friend!!!

 
Hamingja är inte bara bäst - hon är vackrast också!!!

Fr o m denna vecka har vi börjat fodra hästarna med hö igen, i onsdags fick jag hjälp av Lisa med min kvällsfodring och idag, när jag hade morgonfodringen, ryckte Eva in med två hjälpande händer - som så många gånger förr! "Om du pekar så gör jag!" Det var första gången denna vecka som jag orkade åka till stallet så det var ju EXTRA värdefullt att få spara den lilla ork jag hade till att rida en sväng! Efter gårdagens hällregn bjöd morgonen på klart och soligt väder, där temperaturen snabbt steg. Så när vi avnjutit vår egen frukost i solen utanför stallet gick vi till Josefshallen och bytte till svalare kläder innan vi skulle ut och rida. Matte fick stå för uppvärmningen i vanlig ordning vilket denna dag innebar skritt längs bilvägen mot Avan och sedan sandvägen fram till den nya bron över Höbäcken. 

NÄR MODIGA HAMINGJA GÅTT ÖVER BRON!!!

Jag var ju nyfiken på att få veta hur det skulle gå att rida längs skogsvägen/stigen bortanför bron och tänkte att om jag bara visar Eva möjligheten att testa en helt ny ridväg så kommer jag snart sitta med svaret - och jag fick förstås rätt! Först behövde bara Hamingja våga gå över bron och hon var VÄLDIGT tveksam först, men när matte hoppade av och gick före som en levande sköld tog hon mod till sig och följde med! Då visade det sig att man (=Hamingja) fick en karamell för att man varit så MODIG!!! När fotograferingen var avklarad var det så Evas tur att sitta upp så att de kunde ge sig ut i det okända! Under tiden satt jag i solen på en stubbe och ägnade mig åt ett avstressande "skogsbad"! 

Det var en MYCKET nöjd duo som kom tillbaka efter ca 40 minuter! Eva beskrev hur hon ridit och att de tillslut kommit fram till en grusväg som måste ha varit Torrbergsvägen (vilken är vägen i högerkanten på flygfotot ovan)! Jag kunde inte riktigt "se i huvudet" hur de hade ridit... och insåg sedan att om jag bara skickat pulsklockan med Eva så hade jag ju haft det utmarkerat på kartan nu! Alltså är det så vi ska göra nästa gång!!! (Färgmarkeringarna ovan är ju bara de sträckor som jag red.) 

Jättekul att man efter 16 år med häst i Mariebäck faktiskt kan hitta nya ridvägar!!! När jag någon gång i framtiden åter är redo för en långtur kan jag ju uppenbarligen rida som Eva gjorde idag bort till Torrbergsvägen men istället för att vända tillbaka samma väg ta någon av våra andra stigar från Torrbergsvägen tillbaka till Mariebäck! Dessutom ser jag ju på flygfotot ovan att man borde kunna rida en kortare runda genom att börja som idag men sedan ansluta till den högra vägen bakom vägbommen! 

I helgen är det Atlikurs i Mariebäck och det kändes lite konstigt att vara där men inte vara med... jag har ju i princip brukat planera mitt liv utifrån att jag ska kunna vara med på träningarna för honom... Men samtidigt var det så tydligt att jag inte har ork för det ännu, med tanke på hur oerhört trött jag var efter att ha skrittat 2 x 30 minuter! 

Inga kommentarer: