söndag 20 augusti 2023

Hamingjas pris höjdes med 100 000 kr!!!

....och då var hon långt ifrån billig redan innan!!!

Hade tänkt åka till stallet redan söndag morgon, men var alldeles för trött så det blev vila hela förmiddagen... men som TUR var piggnade jag till tillslut! När jag kom till Mariebäck ropade jag och visslade som vanligt men kunde inte se Hamingja någonstans... men så fick jag se några hästar skymta borta i hagen upp mot kyrkan så jag tog en genväg dit upp via ridbanan. 

Där gick mycket riktigt stoflocken och betade - UTOM Hamingja... Jag visslade och ropade, men hon syntes inte till... Jag hade precis börjat oroa mig för att hon stod skadad någonstans när jag hör ljudet av en häst som springer och får se Hamingja komma springande i full fart från stallet och upp till mig!!! Hon måste ha hört när jag ropade därifrån och om jag gått genom stohagen hade jag mött henne, men i o m att jag genade förbi ridbanan gick vi om varandra! 

När jag väl hämtat mig från denna lyckochock gav vi oss ut på en ridtur, där jag red ungefär som igår: mot Avan och sedan sandvägen och terrängen till vänster om bilvägen. Fast idag fortsatte vi lite längre uppströms Höbäcken efter en stig innan vi kryssade genom terrängen upp till bilvägen. I o m att bäcken och vägen i princip går parallellt där gick det ju inte att komma vilse - även om vi red "kors och tvärs" i terrängen skulle vi ju alltid komma till bilvägen efter en stund! 

Nu räknar jag med att det blir två vilodagar för Hamingja, för både måndag och tisdag ska jag på utredningar avs Posttraumatisk stress - då jag fått mer och mer av sådana symptom och det tydligen är väldigt vanligt om man behövt intensivvård. I o m de kraftiga ångestpåslagen som är kopplade till detta räknar jag med att vara HELT slut efteråt... men det blir ju bra att få det utrett så att jag förhoppningsvis kan få behandling. Och på onsdag blir det roligt för Hamingja för då ska Lisa rida!

Edit: Det konstaterades att jag behöver traumabehandling - remiss ska skrivas men väntetiden är visst låååååång... Innan sommaren skickades remiss till Smärtrehab och därifrån fick jag faktiskt lite återkoppling här om dagen så förhoppningsvis blir väntetiden dit inte lika lång. Håll tummarna x 2!!!

Inga kommentarer: