onsdag 30 augusti 2023

Onsdagsridning!

Idag har jag varit ute och "enhandsridit" i terrängen på denna fina häst!!!

Ända sedan slutet på oktober förra året försöker jag göra allt som går med bara vänster hand/arm. ÄNDÅ har jag fortfarande så oerhört mycket smärta i höger arm, axel (samt nacken och musklerna runt huvudet)... Hur kan det ens vara omöjligt...??!? Men jag har i alla fall börjat bli hyfsat bra på att styra runt Hamingja i skritt i terrängen med bara en hand! 

Idag red vi upp till vänster bakom vägbommen och testade några skogsmaskinsspår, först till vänster om skogsvägen och sedan fler maskinspår längs vägen till höger där man rider mot Torrbergsvägen. Vi följde resp spår till dess vi var ense om att underlaget började bli för blött och att det var dags att vända, så det blev oftast inga längre "utflykter" - men "många skogsmaskinspår små blir tillslut en ridtur ändå!" som man ju brukar säga! 

Och jag är jätteglad att jag orkat rida efter jobbet idag - det orkade jag inte någon gång förra veckan. Här om dagen fick jag bekräftelse från Smärtrehab att jag står på deras väntelista nu. Uppskattad väntetid är 3 månader... jag som vill ha smärtlindring NU!!! Men jag står i alla fall på listan och det är ju första steget! I går var jag hos kuratorn på sjukhuset igen och hon hoppades att jag nu på fredag skulle kunna få mer info om den traumabehandling som jag bedömts behöva. Det kan visst vara VÄLDIGT långa väntetider där också men hennes bedömning är att jag behöver hjälp NU så hon skulle se om hon kunde hitta någon "genväg". Det känns i alla fall som att det rör liiiiiiiite på sig i alla fall när det gäller min rehab. "Gode Gud ge mig tålamod - men gör det fort!!!"

Inga kommentarer: