onsdag 17 november 2021

"Lillördag" med favorithästen!

Mitt "lillördagsgodis"!!!

Efter jobbet "dopade" jag mig med en Cola Zero för att få en koffeinboost och åkte sedan till stallet för lite kvalitetstid med Hamingja! Det blev ett ridpass på banan med töltuppvärmning i lätt sits där jag vände kors och tvärs för ytterhjälperna. 

Sedan jobbade vi med samlingen i tölt medan jag försökte komma ihåg alla instruktionerna jag fick av Atli senast. Där ingick ju bl a att peta på henne med pisken OFTA så att det fortsätter att avdramatiseras. Det är inte så ofta hon VRÄKER sig iväg som hon alltid gjorde tidigare, utan för det mesta blir reaktionerna betydligt mer hanterbara. Men vid ett tillfälle idag tände hon till lite extra och slog bakut REJÄLT! "SLUTA PETA PÅ MIG!!!" Men jag kan inte låta bli att gilla hennes temperament - för när man får det med sig är det fantastiskt!!! 

Det blev inget långt ridpass för jag fick sådan kramp i ryggmusklerna så jag red in på en volt för att hon skulle få börja sträcka ut och varva ner i tölt. Men "varva ner" var vi inte riktigt överens om... Uppenbarligen hade jag lyckats få igång henne ordentligt, så nu blev det racertölt en god stund innan en miljon förhållningar med sätet tillslut resulterade i att hon började lugna ner sig och frusta. 

Lite trav hann vi också med - men då protesterade mina ryggmuskler så våldsamt att jag väldigt snart blev tvungen att sakta ner till skritt. Först då kände jag mjölksyran jag dessutom hade i benen - så det var uppenbarligen inte bara Hamingja som fått jobba ordentligt...! 

Inga kommentarer: