söndag 20 september 2020

Nya Torrbergsvägenrundan!

Idag har jag fått rida en härligt glad Hamingja, och redan när vi skrittade iväg och jag som vanligt började med att flytta undan för skänkeln kändes hon direkt smidig som en katt! Igår blev det ju bara ett kort ridpass, men sedan fick hon stå ganska länge med Back on Track - som jag insåg att jag inte använt på länge - och kanske var det denna effekt jag kände idag?!

Hamingja verkade i alla fall ha full koll på att matte var i bättre skick idag än igår. När vi då galopperade upp mot vändplanen gjorde hon det väldigt "lugnt och sansat". Men idag DUNDRADE hon direkt iväg och ville sedan bara öka tempot ytterligare! Även idag red jag den vänstra vägen bakom bommen, men  hade bestämt mig för att halvvägs upp till vändplanen rida skogsvägen in till höger och genom skogen i vad som kanske får kallas "Nya Torrbergsvägenrundan"!

Under de senaste åren har den lilla skogsvägen varit så igenväxt av sly att man knappt kunnat ta sig fram i skritt... men tack vare avverkningen längre in är den nu så upprensad att vi t o m kunde galoppera nästan ända fram till älgtornet! Framme på Torrbergsvägen ägnade vi oss åt att rida tölt och jag tyckte faktiskt att det fungerade riktigt bra att hålla nere tempot m h a förhållningar med sätet. Att ändå bibehålla energin i tölten skötte sig samtidigt betydligt mer av sig själv jämfört med på ridbanan!

När vi sedan skrittade tillbaka hem genom skogen verkade Hamingja överraskande nog inte alls särskilt angelägen om att gå hemåt... Hon vek ideligen av från stigen åt olika håll så tillslut gav jag upp försöket med hellånga tyglar när jag för ovanlighetens skull faktiskt behövde sitta och styra för att vi skulle fortsätta på stigen hemåt! 

Tillbaka i stallet fick Hamingja även idag stå en ganska lång stund med BoT både ryggvärmare och hasskydd - för varför ändra ett vinnande koncept?!! Under tiden ägnade jag mig åt kattungarna och vi hann både busa och mysa! 


På väg ut i hagen igen lyckades Hamingja få med sig en liten tuss hö och hon verkade faktiskt acceptera att Hulda (till höger) kom för att få smaka! Som man ser i bakgrunden var även Hjalmar sugen på en munsbit... men fuxen är faktiskt inte mamma Hremsa som man skulle kunna tro utan hans ständiga "nanny" Vidalinn!

Inga kommentarer: