tisdag 15 september 2020

Atlikurs utan Atli

Natten till måndag havererade kroppen rejält... men idag är jag "på banan" igen! Och det var jag även bokstavligen när jag red ett pass på ridbanan efter jobbet. Det är ju alltid bra att så snart som möjligt repetera övningarna från kursen innan man hinner glömma så mycket! Så efter uppvärmning i trav ägnade vi oss åt töltarbete med många övergångar från samlad skritt till tölt. Och väl i tölten direkt MASSOR av förhållningar med sätet för att hålla ett riktigt långsamt tempo. Atli visade ju hur han red tölten nästan i skrittempo i söndags, för att stärka upp henne där. 

När vi tillslut "landat" i ett långsamt tempo "förstörde" jag först allt genom att "nästan smacka" så att stackars Hamingja förstod att det var nu hon skulle dö... Men konstigt nog överlevde hon - och efter MASSOR av nya förhållningar hittade vi tillslut tillbaka till ett riktigt långsamt tempo, men nu med någon gnutta energi som gav mer bärighet också. Jag kom även ihåg att använda några steg högersluta här och där för att bibehålla bärigheten i tölten.

Jag arbetade sedan på samma sätt även i andra varvet - och då gick det lite snabbare att enas om det långsamma tempot (både innan jag smackade och efteråt). Då fick min duktiga häst först sträcka ut på hellånga tyglar i tölt på volt innan en grundlig nedvarvning i trav. I morgon får hon vilodag igen men på torsdag ska jag förhoppningsvis rida och då får jag se till att även rida mellantempo i tölten, som Atli sa att jag måste varva med för att hon inte bara ska "dra åt handbromsen" och bli spänd.

Inga kommentarer: