lördag 5 september 2020

"I´m ridin´in the rain, just ridin´in the rain...

...what a glorious feeling - I´m happy again!!!"

I morse hade jag äran att morgonfodra i Mariebäck och trots att prognoserna hotat med regn var det uppehållsväder! Så när jag sedan skulle rida fick Hamingja ha det nya tränset igen istället för "allvädersvarianten" och jag tog inte heller några regnkläder på. Men jag hann i princip bara sitta upp i sadeln så började det regna... Övervägde någon sekund om jag skulle hämta regnjackan men bestämde mig för att avstå - om jag red på ridbanan så kunde jag ju helt enkelt avbryta om jag skulle bli allt för blöt och kall. Och när det gällde tränset så fick jag väl helt enkelt vara så där "Carro-duktig" och smörja in det sedan jag ridit!

Dagens uppvärmning fick bli trav på böjda spår följt av två fattningar av vardera galoppen, innan jag satt av och sadlade om inför töltträningen. Sedan red vi övergångar: halt-rygga-samlad skritt-tölt medan jag försökte hitta en bra sits UTAN att spänna mig så mycket i kroppen och dessutom göra massor av förhållningar "med kroppen" varvat med att tillföra energi - också "med kroppen". 

Och när jag sedan kom ihåg hur jag på senaste Atlikursen upptäckte att böjda spår i tölten inte bara var bra för Hamingjas lösgjordhet och samling utan även hjälpte mig att hitta tillbaka till en bättre töltsits försökte jag även komma ihåg att lägga till många av den "varan"! Jättebra att inte ALLTID behöva sakta av och börja om för att få ordning på sitsen!!!

När Hamingja fått varva ner genom att sträcka ut på allt längre tyglar i tölten konstaterade jag att jag verkligen var GENOMBLÖT - men ridit tillräckligt aktivt för att inte börja frysa. Men sedan tränset var insmort fick det bli en varm tekopp till matte medan Hamingja stod i en box med Back on Track på bakdel och haser. 

Inga kommentarer: