måndag 7 september 2020

Magic monday!


"Hur svårt kan det vara...?!! GE mig bara en hink FULL med godsaker NU!!!"

Det är inte så ofta jag rider på måndagar, eftersom jag oftast ridit fredag, lördag och söndag. Men igår krävde kroppen en riktig vilodag med ljudbokslyssning som huvudsaklig "aktivitet" så därför åkte jag till stallet efter jobbet idag även om det kändes som gränsfall att jag skulle orka idag också.

Hamingjas energi var det dock inget fel på, så det blev direkt "full sula" när hon fick galoppera upp bakom bommen! Klockrena fattningar dessutom, i båda galopperna, så matte kunde bara åka med (och hålla sig i manen för säkerhets skull ifall Hamingja plötsligt skulle lägga in en slide stop eller annan form av snabb undanmanöver...!) 

Efter en kort sväng med skritt i terrängen (till dess jag kom på att älgjakten börjat idag) vände vi hemåt och matte försökte rida tölt utan att bli spänd som ett järnspett i kroppen. Och det känns faktiskt som att det i alla fall börjar gå liiite bättre... jag håller tummarna att det stämmer för till helgen är det Atlikurs igen och det vore ju trevligt om det varit någon slags utveckling sedan senast...! 

Till Atlikursen gäller det ju dessutom att ha skorna kvar på alla fyra hovarna... Vi har haft lite otur med timingen när vi har hovslagaren inbokad fredag NÄSTA vecka och inte den här veckan... Hamingjas vänstra baksko har ju glappat endel på slutet, men efter den senaste omgången med nittången (i fredags) verkar den sitta där den ska just nu i alla fall. PEPPAR, PEPPAR!!! Idag var det istället framskorna som satt lite, lite löst så det fick bli en omgång med tången där. 

Inga kommentarer: