tisdag 9 juli 2019

Tuff styrketräning!

En mulen morgon passar ju perfekt för ridning!!! (Även Hamingja höll med om det!) 

När vi skrittade iväg och som vanligt inledde med att flytta undan för skänkeln längs dikeskanterna kändes Hamingja mjuk och smidig - alltid skönt med en bekräftelse på att besvären i bakdelen inte verkar vara på väg tillbaka! Och när jag sedan påmint mig själv om att hålla blicken rätt och dra bak axeln på "innersidan" så gick det ännu bättre...!

Sedan vi kommit in på Hyltetvägen blev det ännu mer sidförande i skritt varvat med uppvärmningstölt längs någon av gräskanterna på sidan av vägen, för att underlaget inte skulle vara lika stumt som på själva grusvägen. Jag red in på den grusväg som går in till Avan och när man började skymta husen inne i byn upptäckte jag en liten skogsväg som jag inte lagt märke till förut - och den ville vi ju testa! 

Det var ganska smalt mellan hjulspåren så jag gissar att det var en fyrhjuling som skapat "vägen" snarare än en traktor/större skogsmaskin. Underlaget var ganska ojämt - och med en hel del lämningar från den skogsgallring som fyrhjulingen verkade ha varit inblandad i - men det var torrt och fint längs den lilla slinga vi skrittade runt och tillbaka ut på vägen igen.

Under hemvägen var det sedan dags för rejäl styrketräning i form av samling i tölt då jag t o m hade fräckheten att peta till damen lite lätt med pisken vilket förstås fick det att börja ryka ur öronen på henne...! :-O Men resultatet blev riktigt trevlig tölt med en härlig bärighet!!! Jag försökte verkligen skärpa mig och "sitta på rumpan" samtidigt som jag "tänkte rygga" med sätet. När högerbogen försökte "smita iväg" fungerade det allra bäst att ta med hela framdelen tillbaka åt vänster m h sidförande tygeltag. 

Det märktes tydligt att Hamingja verkligen tog i för hon flåsade ordentligt - men känslan i tölten var verkligen riktigt, riktigt trevlig! Tillbaka i Höbäcken kom jag t o m ihåg att vi skulle stretcha. Och nu kommer Hamingja dessutom att få ett antal lediga dagar i rad så hennes muskler kommer att ha gott om tid att återhämta sig efter detta "styrketräningspass"! 

Inga kommentarer: