lördag 6 juli 2019

I´m riding (singing) in the rain!

...just riding in the rain! What a glorius feeling, I´m happy again!!!

Första dagen på semestern (och efter TRE vilodagar för Hamingja) kunde jag ju inte låta mig hindras av lite regn...! Så det blev en härligt timme längs Hyltetvägen jag inledde med långa sekvenser skänkelvikning i skritt längs vägkanterna. 

Sedan blev det FYRA långa galoppintervaller längs traktorvägen! Tidigare har vi som mest ridit tre men dagens blygsamma temperatur (bara + 14 grader) gjorde att det kändes som ett lämpligt tillfälle att utöka med en fjärde. Jag red var annan vänster resp höger galopp och var riktigt nöjd med våra galoppfattningar från stillastående. Under den avslutande högergaloppen testade jag dessutom att lägga in några steg sluta när hon började kännas lite trött och detta visade sig göra lika mycket för bärigheten i galoppen som det gör i tölt resp trav!

Hamingja flåsade ordentligt när jag satt av för att sadla om efter den sista galoppsträckan och hon verkade väldigt nöjd med att sedan få skritta hemåt på hellånga tyglar. Fast var direkt "på hugget" igen när jag började förbereda tölt m h a ett samlande säte. Det blev bara korta intervaller samlad tölt men i den lite högre formen vi börjat träna på och hon bjöd på några riktigt trevliga moment med en härlig känsla! Definitivt kvalitet istället för kvantitet, vilket också blev tydligt när hon fick sträcka ut i nedvarvningstölt ute på Seletvägen och då behöll en mycket aktiv rygg i tölten på långa tyglar!

Hittills har Hamingja gått med täcke på betet eftersom det var så OERHÖRT mycket insekter när vi först släppte dem där. Men nu - peppar, peppar - verkar det ha lugnat ner sig en hel del på insektsfronten och när det nu dessutom regnade och verkar ska göra det i morgon också bestämde jag mig för att hänga täcket på tork och låta henne gå utan t v i alla fall. Tillbaka i hagen rullade hon sig förståss grundligt - se bilden ovan! Själv insåg jag att jag glömt hennes stretching så det fick bli lite av den varan (vänster bak resp vänster fram) i hagen medan resten av flocken stod runt omkring och undrade vad vi höll på med!

Inga kommentarer: