tisdag 30 juli 2019

"Du ska känna dig lika stolt..."

"...som du vill att din häst ska se ut!"

Ett Atli-citat som jag försökte ha med mig under skrittpauserna idag - genom att verkligen "sitta på rumpan", sträcka på mig och dra bak axlarna - för att förhoppningsvis ta med mig lite av detta även över till töltridningen. I natt hade temperaturen fallit strax under +5 i Höbäcken och det var knappt +15 grader och mycket vind när jag kom dit på förmiddagen så precis som igår alltså svalt och skönt ridväder som verkligen livade upp Hamingja!

Därför stod jag över galoppen även idag och använde istället galoppsträckans trevliga underlag till att rida intervaller av tölt med mycket samling. När jag t o m petade till Hamingja lite lätt på höger bak med pisken (och den värsta chocken över detta hunnit lägga sig) fick jag njuta av riktigt trevlig känsla i tölten! Inser att pisken varit väldigt inaktiv i sommar, så det är definitivt hög tid att komma ihåg den igen. Det blir ju snabbt så OERHÖRT traumatiskt för lilla fröken om jag inte hela tiden jobbar på att påminna henne om att man inte dör (bara nästan) ifall någon nuddar vid en med en pisk...!

Igår hade vi ju en ganska chockartad "nära 30-talet tranor-upplevelse" och idag var det faktiskt en ÄNNU större flock som vi lyckades skrämma upp... Men i o m att det blåste från oss mot dem var vi inte alls lika nära när "svärmen" lyfte så det behövde inte bli lika traumatiskt för min lilla häst.

Efter omsadling och en avslutande sekvens (riktigt njutbart!) arbetstempo tölt skrittade vi hela vägen tillbaka till Höbäcken. Förutom att då fokusera på sitsen för att  "känna mig lika stolt som jag vill att min häst ska se ut" blev det också en hel del flytta undan för högerskänkeln, eftersom det precis som igår inte kändes lika lätt för henne som att flytta undan för den vänstra. 

Inga kommentarer: