tisdag 2 juli 2019

Nästan semester!

Ready, steady...go!!!

Under sommarbetesperioden blir det inte så ofta man träffar kompisarna från stallet... men idag råkade jag sammanstråla med BÅDE Anneli och Carola i Höbäcken - trevligt!!! För Hamingja och mig blev det en timmes ridpass, efter Hyltetvägen och sedan tre vändor längs vår långa galoppsträcka. Tidigare har jag ridit en av vardera galoppen där men idag fick det bli vänster, höger, höger. Ville inte dubbla antalet sträckor direkt så jag får komma ihåg att satsa på två vänster och en höger nästa gång istället. 

Även idag fläktade vinden riktigt bra så mygg och knott höll sig i stort sett borta. Men nu hade bromsarna börjat komma istället... Jag fick sitta och slå ihjäl bromsar som bet Hamingja på bogarna och när vi skrittade mellan galoppintervallerna var det en broms av "helikopterstorlek" som envist svärmade runt huvudet på henne... Men som tur var landade den aldrig! Förutom att de biter hårt så är ju det ju ganska äckligt att försöka slå ihjäl dem när de är så där stora...! :-O

Längs Hyltetvägen blev det mycket skritt idag, grusvägarna känns ju ganska hårda nu och bitvis är det lite grövre och vassare grus också. Istället passade jag på att rida i högre tempo när vi red längs olika anslutande gräsvägar. Men skritten blev inte bara transportsträcka utan jag red en hel del sidförande (där Hamingja fortfarande kändes riktigt liksidig och smidig). Dessutom försökte jag komma ihåg att fokusera på min sits - både att hålla blicken lyft men även att "sitta på hela rumpan". Nyttigt!!!

Tillbaka i Höbäcken kom jag faktiskt även idag ihåg att jag skulle stretcha henne! "Två gånger är en vana!" heter det ju så förhoppningsvis innebär detta att jag kommer att komma ihåg det efter varje ridpass framöver! Hamingja verkar tycka det är riktigt skönt också - t o m när jag lyfter och sträcker ut hennes vänstra bakben som hon alltid varit så ovillig att lyfta! 

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar till semestern! Fast när jag satte mig i bilen för att köra hem från Höbäcken tyckte jag det kändes som att jag redan hade semester! Ett träningspass med Hamingja får mig att må så BRA!!!

Inga kommentarer: