måndag 8 juli 2019

Det börjar bra!

Första egentliga semesterdagen kunde knappast börja bättre än med en ridtur på lyckohästen i solskenet! Och tack vare de kraftiga - men varma - vindarna var det knappt några insekter! Eftersom Hamingja fick jobba ordentligt i galoppen igår och därför kunde vara lite trött i musklerna ville jag göra något helt annorlunda idag. Därför inledde jag med att skritta i terrängen när vi skulle transportera oss till Hultetvägen.

Väl där testade jag sedan en för oss ny skogsväg vilken tog oss ganska långt bort mot Avan innan vi tillslut kom till en sankmark och jag valde att vända och rida samma väg tillbaka. Vi avverkade sedan ytterligare några småvägar och gångarterna för dagen var främst skritt och trav. (Trav på småvägarna samt där Hultetvägen hade en gräskant som vi kunde rida på och skritt i övrigt på det hårda underlaget.) Eftersom underlaget hela tiden varierade blev det många tillfällen att träna övergångar till trav - där Hamingja fortsätter att briljera! 

Tillbaka i Höbäcken kom jag t o m ihåg att vi skulle stretcha och Hamingja verkar tycka att det är skönt ÄVEN när jag sträcker ut hennes vänstra bakben som hon alltid varit lite "rädd om". Istället för att snabbt försöka rycka åt sig benet när jag lyft det hjälper hon faktiskt till att sträcka ut! När det sedan var dags för Hamingja att gå tillbaka till hagen stod Litlamin vid grinden och väntade och hon gnäggade så lyckligt när hennes vän ÄNTLIGEN kom tillbaka! 

Avslutar med 10 000 kronorsfrågan: HUR har kvistarna lyckats sticka in och fastna på detta sätt mellan Hamingjas sko och hoven?!? Om skon glappade hade det varit lättare att förstå, men det gör den inte... De satt också ORDENTLIGT fast så det krävdes en tång för att dra loss dem! :-O


Inga kommentarer: