torsdag 8 november 2018

Torsdagsträning


Nu skulle jag önska att vi fick lite snö - man skulle VERKLIGEN behöva lite "upplysning" i tillvaron!!! Både igår och idag har det varit mörka moln (idag även regn) så det har varit extra mörkt dessutom... Regnet gjorde dessutom att marken var "glaserad" med ett tunt islager så det var OERHÖRT halt... Jag körde bara 30 km/h längs vägen till Mariebäck men fick ändå sladd några gånger - och väl framme kunde jag konstatera att det var halkigt att gå trots broddar på ridstövlarna...! :-O

Hamingja fick däremot bra fäste med sina broddar som tur var! Vi red upp bakom vägbommen och längs den vänstra skogsvägen upp till vändplanen. Vår uppvärmningstölt med pisken mot bakdelen blev lite "racerbetonad" till att börja med men lugnade successivt ner sig. Framme vid vändplanen flyttade jag undan för innerskänkeln i skritt på volt och då kändes hon riktigt mjuk och smidig även med vänster bak!

När vi sedan vände hemåt red jag intervaller i arbetstempo tölt där jag mest av allt försökte "sitta på rumpan" - det krävs verkligen att jag fokuserar på detta hela tiden för att inte falla framåt med vikten. Det senare är ju PRECIS vad Hamingja vill, eftersom det blir mindre ansträngande för henne när hon kan "fuska" lite, så jag får ju god "hjälp" med att göra fel... Men de stunder jag lyckas hålla sitsen någorlunda rätt så blir det ju en HELT annan bärighet i tölten! 

Innan vi hunnit rida hela vägen tillbaka till vägbommen vände jag tillbaka för att nyttja samma skogsväg även till nedvarvning. Först bjöd Hamingja på en trav med REJÄLT tryck - riktigt härligt!!! Sedan följde nedvarvningstölt med lååång hals innan vi skrittade tillbaka hem. Totalt blev det nog bara 35-40 minuters ridning idag, men med riktigt bra känsla/kvalitet i tölten. Och inte minst nu när det är ganska hårt ridunderlag är det ju verkligen kvalitet framför kvantitet som gäller!

I morgon får Hamingja vila sina muskler igen. Själv ska jag till Smärtkliniken i Piteå för ny "underhållsbehandling" med mirakelmetoden - den enda jag provat som faktiskt hjälper mot fibromyalgismärta!

Inga kommentarer: