söndag 4 november 2018

Sylvia-effekten!

Arbetet med vår "läxa" från Atlikursen fortsätter! Hårdfruset i backen och dessutom broddar på känns visserligen inte optimalt för Hamingjas lite känsliga bakdel... Men jag hoppas att lite fler vilodagar kan kompensera för den påfrestning det blir av träningen - för jag vill ju verkligen träna på medan jag fortfarande minns vilken känsla det är jag ska sträva efter i ridningen!

Efter uppvärmningen började jag arbetet med samling i höger varv med extra fokus på att nyttja hörnpasseringarna för att få högerbogen på plats. Att hela tiden "tjata" med pisken fungerade riktigt bra - Hamigja piskade ilsket med svansen för att markera sitt missnöje, men de riktigt häftiga reaktionerna var få. Härligt!!! Men jag fick ändå inte riktigt till känslan i högervarvet utan Hamingja ville hela tiden gå emot handen och bli hög i nacken...

Så råkade Sylvia gå förbi utanför ridbanan och hon ropade: "Sitt på rumpan så kommer det att gå bättre!" Jag saktade av till skritt för att "landa" ordentligt i sadeln och när jag sedan gjorde övergång till tölt lyckades jag uppenbarligen bättre med att sitta på rumpan - för nu var Hamingja lätt i handen och bar upp sig på ett helt annat sätt!!!

När vi sedan bytte till vänster varv - och matte faktiskt satt lite bättre på rumpan - så fick jag åter njuta av en härlig känsla i tölten!!! Sylvia-effekten gjorde verkligen susen!!! Tänk att det där med att sitta på rumpan  - som låter ganska enkelt i teorin - ska vara så svårt... Och när jag dessutom har stort fokus på att hela tiden "reta" Hamingja med pisken så verkar min hjärna inte ha tid att hålla reda på så mycket annat... En lite bättre simultanförmåga hade verkligen varit önskvärt...!!!

I morgon blir det vilodag igen för Hamingja så hennes muskler får chans till återhämtning så hoppas vi att matte kan komma ihåg att faktiskt sitta på rumpan när vi tränar på tisdag!

Inga kommentarer: