lördag 1 juli 2023

Every riding day is a good day!!!

  
HÄÄÄÄÄRLIGT!!!

Eva och Hamingja på en av väg mellan åkrarna vid Hultetvägen! Idag åkte vi till Höbäcken tillsammans 
- jag hade verkligen längtat och det hade uppenbarligen Hamingja också, för när jag ropade och visslade satte hon av i GALOPP upp mot mig (de befann sig nere vid bäcken)!!! Hade jag inte haft pacemaker hade nog hjärtat stannat av lycka!!! 

Dagen till ära hade Eva medryttartröjan som jag köpte till henne när hon var medryttare till Lára. Den har hunnit samla på sig massor av rutin så man måste säga att det var VÄLDIGT bra kvalitet när den hänger med fortfarande!!! Toppen för mig att ha Eva med så att jag inte behövde använda mina smärtande armar så mycket. Och toppen för Hamingja som tack vare Eva fick trava, tölta OCH galoppera!!!

Vi fortsatte på vårt vinnande koncept: jag skrittade 15-20 min medan Eva gick bredvid, sedan tog hon över tyglarna och såg till att Hamingja fick ett rejält och roligt motionspass innan jag som avslutning skrittade tillbaka till Höbäcken. Det var första gången Eva red längs Hultetvägen så Hamingja kunde visa henne flera nya ridvägar och det är ju alltid roligt! Synd att det är så vasst grus längs själva Hultetvägen, men via den når man ju flera olika skogsvägar, stigar resp vägar mellan åkrarna. 

Medan jag väntade på att de skulle komma tillbaka passade jag på att ägna mig åt mina sjukgymnastövningar i den varma glänta där jag stannat. Därför pausade jag inte det träningspass jag startat i pulsklockan när jag satt i sadeln så totalt fick jag ihop 2.5 timme träning inkl tillsynen av de andra hästarna på betet innan vi åkte hem. Och kunde sedan konstatera att det var under tillsynsdelen som jag kom upp i den högsta pulsen för dagen (141). 

När man upptäcker matte!

Jag hörde på håll att Eva och Hamingja var på väg tillbaka och gjorde mig redo med mobilkameran för att försöka få en bild på Hamingja precis när hon upptäckte mig - och jag lyckades även om Eva inte riktigt hann in i bild...! 

Gjorde även ett försök att filma dem i galopp men motljuset var så starkt att jag inte kunde se på skärmen utan fick filma "på känn" och missade att de höll sig utanför bild under nästan hela filmsekvensen... :-D Det var bara alldeles i slutet de VÄLDIGT kort syntes i bild och den bildrutan blev ju i alla fall härlig - ingen som helst tvekan om att både Hamingja och Eva har roligt!!! (Från den här vinkeln ser de ut som att de rider ute på en äng, men det var på en tydligt uppkörd väg.)

Det var en MYCKET nöjd häst som jag fick skritta tillbaka till Höbäcken igen när hon äntligen fått "bränna ur systemet"!!! Nu hoppas både Hamingja och jag att det inte blir så länge till nästa gång! Hon fortsatte njuta när Eva svampade av henne ordentligt efter ridturen för att avslutningsvis toppa upplevelsen med att rulla sig MYCKET omsorgsfullt på favoritplatsen under björkarna! 

Själv ångrade jag att jag inte tagit med badkläder så att jag kunnat stanna till vid någon badstrand för ett dopp under hemvägen... Det skulle däremot Eva få göra då hon skulle till sin stuga ute på Lulnäsudden innan hon skulle hem till lägenheten i stan (där hon också har nära till badplatser.) Jag får helt enkelt se till att planera bättre i fortsättningen!!! Inläggets rubrik är förresten en omskrivning av "Because every day is a good ridning day!" som det svenska ridsportmärket Stierna (som tillverkar världens absolut bästa ridregnjacka) har som sin slogan.) Jag tycker att båda formuleringarna stämmer!!! Hoppas min nästa bra dag kommer SNART!!!

Inga kommentarer: