lördag 1 juli 2023

Så mysig skogspromenad!!!

När Hamingja och jag skrittade ut idag insåg jag något OERHÖRT glädjande: Att jag i o m detta nu har  ridit DUBBELT så många gånger som hela förra sommarbetesperioden!!! Då gjorde jag två försök men  var nära att svimma båda gångerna och vågade sedan inte försöka någon fler gång.... I o m detta är det alltså två år sedan jag red längs Hultetvägen varför jag nu behöver upptäcka de olika ridvägarna på nytt. Men Hamingja minns minsann - och idag var hon VÄLDIGT övertygande om att vi skulle rida i skogen! 

Denna skylt vid Hultetvägen kan för ett otränat öga säkert se ut som något så banalt som en uppmaning att lägga till "plankan på sin promenad/löprunda... Men Hamingja var förståss tillräckligt rutinerad för att utan problem dechiffrera koden för det VERKLIGA budskapet: "Här börjar en väldigt mysig skogsstig!!!" Och jag lät mig villigt övertygas om att det fick bli dagens ridslinga. 

Jag aktiverade kartfunktionen i mobilen för att försöka få en uppfattning om i vilken riktning stigen förde oss - och tack vare det fick jag även denna karta i appen kopplad till min pulsklocka. Markeringarna strax ovanför det svarta fältet visar Höbäcken och det är början på Hultetvägen man ser mellan de två 90-graderssvängarna.  Skogsstigen går i riktning mot byn Avan, så kanske hade vi kommit fram dit om vi fortsatt längs stigen istället för att efter ca 20 minuter vända och rida samma väg tillbaka igen. 

Hamingja tyckte som vanligt att det var jätteroligt att skritta fram i terrängen - och även jag tyckte det var mysigt förståss!!! Nu har jag alltså ridit ("åkt häst i skritt") FYRA gånger på samma vecka - och det är MER än ett år sedan jag gjorde det senast!!! Min återhämtning går ändå åt rätt håll även om det går frustrerande långsamt...! Jag håller ju båda tyglarna i vänster hand och låter högerarmen "hänga och dingla" - det ger ökad blodcirkulation i musklerna i arm och axel och därmed viss smärtlindring utöver den konditionsträning och ENORMA boost för "välmåendet" som jag får på Hamingjas rygg!!! 

En boost som direkt fick mig att tänka att jag skulle kunna rida en FEMTE gång i morgon... men efter viss eftertanke inser jag att det nu är dags att pausa och glädja mig åt mitt nya personbästa medan jag laddar om inför nästa vecka. Inte ramla ner i gamla hjulspår där jag pressar mig själv till dess jag kraschar... Håller jag verkligen på att bli lite förståndig så här på äldre dagar??!! :-O To be continued...!

Inga kommentarer: