måndag 17 juli 2023

Matte gör "helhalt" - men inte Hamingja!

Efter lördagens urladdning räckte inte en halvhalt för matte - hon behövde TVÅ vilodagar. Men tack vare Lisa fick Hamingja ändå komma ut och röra på sig idag! ROLIGT!!! Bl a så hade de fått galoppera några vändor längs den fina vägen innanför träbocken! 

Inte lika roligt var att de mött en hundägare som berättade att han sett TVÅ björnar vid Torrbergsvägen - en STOR hane och en mindre... :-O  Det är bara "ett stenkast" från Höbäcken och vissa somrar har jag väldigt ofta ridit dit, men i år har det inte blivit av ännu - och nu känns det ju inte så lockande att göra det heller... Den 21:a augusti startar björnjakten här vid Norrbottenskusten, då blir jag inte besviken om någon jägare får någon av dessa björnar på kornet...

Precis som även jag gjort konstaterade Lisa också att Hamingja verkar triggas av att gå i snårig terräng - hon får alltid VÄLDIGT bråttom och ångar fram som en bulldozer! (Om ni ser mig barbent och undrar varifrån jag fått alla blåmärken på knän och underben så har ni svaret här! För Hamingja är förstås nöjd bara hon själv kan tränga sig mellan träd och genom täta snår - finns inget utrymme för mattes ben så är det ju mattes problem och inte hennes och inte hennes...!) Trevligt att få en rapport från sin häst när jag inte själv varit hos henne! Och i morgon planerar Eva och jag att åka till Höbäcken och rida tillsammans!

Inga kommentarer: