onsdag 28 juni 2023

28 grader i skuggan och puls 138

 
Idag var det min uppgift att titta till hästarna i Höbäcken, smörja/spraya mot insekter m m. Och jag hade så tur att stona stod under björkarna uppe vid grinden så jag behövde inte ägna mig åt backträning i värmen (28 grader i skuggan). Hamingja blev - förståss - ompysslad först och sedan var det Litlamins tur, medan Hamingja hela tiden noga följde mina förehavanden. 

När jag sedan började fixa med Ellas täcke och smörja hennes juver hoppade Ella plötsligt och helt oväntat iväg - det var Hamingja som uppenbarligen blivit svartsjuk och gjorde utfall mot henne. :-O Så jag fick ge min dam en uppsträckning - med en människa i hagen gör man INTE så´na dumheter!!! 

Sedan var det dags att pyssla om valackflocken med bl a unghästarna Hermann och Hector, båda undan Hamingjas syster Hremsa. "Småpojkarna" var först lite reserverade och på sin vakt när jag närmade mig med "smörjburken"... men när vi brutit isen stod de så snällt och lät sig smörjas. Och sedan följde de mig tätt hack i häl runt bland de andra grabbarna - så söta!!!

Det blev ingen ridning idag - för att följa fysioterapeutens ordination ska jag bara rida samma dag de gånger jag har någon med som hjälper mig med tillsynen. Gör jag en sak i taget bör återhämtningstiden bli kortare och jag orkar förhoppningsvis rida fler gånger/vecka i slutänden. Nästa tillsyn är på fredag och då ska Eva vara med så det blir ridning både för henne och mig! Så GLAD Hamingja ska bli när hon får röra sig i snabbare gångarter än skritt!!! (Idag hade jag faktiskt högre puls under tillsynen än när jag red här om dagen... men det var ju ÄNNU varmare idag så det var nog orsaken.)

Inga kommentarer: