onsdag 9 september 2020

Matte åker häst


ÅH, vad jag är LESS på den förlamande tröttheten som följer med Fibromyalgin... då är det faktiskt (för det mesta) lättare att stå ut med smärtorna...! Men jag ville ju så gärna rida en gång till innan helgens kurs, så efter inköp av dopingpreparat (Cola Zero) åkte jag ändå till stallet efter jobbet. 

P g a (den bristande) dagsformen satsade jag på ett ridpass där Hamingja fick jobba mycket och jag lite (sommarvarianten av att rida i djupsnö!) med två vändor galopp upp till vänstra vändplanen bakom vägbommen. Numera tänker hon ju verkligen framåt under galoppen, så nu börjar det snart bli dags att rida ihop henne mer för att få mer bärighet i galoppen igen. 

När vi för andra gången var tillbaka på vändplanen satt jag av för att låta henne "flåsa ur sig" ordentligt innan vi vände hemåt och passade då också på att sadla om - och fota bilden ovan! Såg förresten murklor där, det har jag aldrig gjort förut! Synd bara att man inte längre törs äta dem - det har ju visat sig att de är väldigt giftiga... så det hade ju varit lite roligare att hitta kantareller istället...!

Under hemvägen kunde jag sedan inte motstå att även rida lite tölt. men det var fortfarande inom kategorin "åka häst" när jag mest bara försökte vara avslappnad i kroppen fast vi töltade. Och jag vill fortfarande tro att jag ändå blivit liiite bättre på det! I morgon blir det ny vilodag för Hamingja för sedan ska matte (förhoppningsvis) orka tre dagars ridkurs! 

Inga kommentarer: