onsdag 30 september 2020

Lycka är...


...att få gå ute i hage!!!

På måndag planerade jag om jobbdagen så att jag kunde åka till stallet redan strax efter lunch för att sedan jobba färdigt hemifrån på kvällen. Anledningen var förstås att jag så snart som möjligt ville släppa ut Hamingja från hennes "husarrest"! Kollade först noga att det inte fanns någon värme, svullnad eller annat som kunde indikera en infektion men kunde till min lättnad konstatera att allt verkade normalt.

Och ni kan ju gissa om Hamingja sedan blev glad över att få komma ut??!!! En hage är en hage, även om den bara är en liten "sjukruta"! Hon fick ju visserligen int gå tillsammans med flocken, men hon hade dem ju inom synhåll i alla fall! Och även om hon vandrade runt en hel del så var det i alla fall inte lika mycket som hon gjorde inne i boxen. Jag plockade också lite mer sälgkvistar som hon kunde sysselsätta sig med - det var inte mycket kvar av dem hon fick igår!

Även idag åkte jag till stallet efter jobbet där jag lättad kunde konstatera att allt fortfarande verkade OK. Hon verkade också lugnare idag, så det känns verkligen bra att hon får stå ute i "sjukrutan" istället för inne i box! Jag passade på att klia och mysa en stund också innan jag hämtade fler säljkvistar - de blir minsann inte långlivade hos fröken flistugg!!! 

I o m att hon tycker om att bli ompysslad tror jag att jag ska passa på att ta med klippmaskinen i morgon och klippa ett varv till på halsen och bogen, där det redan hunnit växa ut ganska mycket efter att jag klippte första gången i höst. På det sättet får vi ju också umgås en lite längre stund! För det är ju en stor nackdel med att inte kunna rida - även om jag åker ut till stallet och pysslar med henne så "tappar" vi den knappa timmens ridtid som vi brukar ha tillsammans. 

Inga kommentarer: