torsdag 3 september 2020

Dressed for success!!!

 

Klart att FINASTE hästen ska ha FINASTE tränset - idag också!!!

Innan dagens ridpass klippte jag Hamingja på halsen och bogen och konstaterade (för vilken gång i ordningen??!) att om man ska köpa en klippmaskin ska man INTE köpa en sladdlös (och DYR) DeLaval...!!! Jag köpte den på Reykurs tid och med tanke på hur paniskt rädd har var för sladdar så kändes det som ett självklart val då. Men som jag har ångrat mig sedan när den behöver kämpa för att tugga sig igenom redan en tunn päls och det tar EVIGHETER att bara klippa halsen... 

Men tillslut var jag i alla fall hyfsat nöjd (men f f a less) och tyckte det fick räcka för denna gång. Och när jag sedan skulle göra i ordning Hamingja för en ridtur hade jag förstås INGA problem att välja träns och schabrak!!! När jag kollade vänster baksko verkade den faktiskt sitta bra fortfarande, men för säkerhets skull fick också sömmarna ändå en "omgång" till med nittången.

När jag red iväg tänkte jag att det skulle bli ett kort ridpass för efter flera riktigt krävande dagar på jobbet kände jag mig väldigt slutkörd... men som vanligt smittade Hamingjas energi och arbetsglädje av sig på mig så det blev faktiskt nästan en timmes ridning ändå! 

Precis som igår red jag till Torrbergsvägen, med trav (och lite galopp) som uppvärmning genom skogen följt av fortsatt töltträning. Och jag klurade samtidigt vidare på hur jag ska beskriva känslan som jag igår beskrev som "mjuka knän" och kom fram till att "vrida om skänklarna så att fötterna hamnar mer parallellt med häste" kan i alla fall delvis beskriva hur jag försökte göra för att få "mjuka knän".  Och när det gäller att undvika att bli så spänd i kroppen när jag rider tölt så känns det ibland som att det faktiskt går åt rätt håll! 

I morgon blir det en vilodag för Hamingja, då jag ska till Evas stuga för att äta surströmming efter jobbet. Så GOTT det ska bli!!! På Island är det tydligen inte ovanligt att man ger hästarna sill som mineraltillskott - undrar just om de skulle äta surströmming ifall de fick chansen?!

Inga kommentarer: