fredag 30 november 2018

Fredagsfeeling!

Hamingja är FANTASTISKT glad över sitt nya schabrak - men hon har ett GRYMT pokerface...!!!

Plusgrader och regn i slutet på november gör väl ingen glad...?! Jo, faktiskt - eftersom underlaget på ridbanan åter blivit tillräckligt mjukt för att träna på! (Kanske även underlaget ute - jag testade inte det.) Det hårda underlaget i kombination med att Hamingja verkligen fick jobba hårt under kursen förra helgen har gjort att jag tidigare i veckan bara tränat samling från marken. Men idag vågade jag mig alltså på ridning också!

M a o är detta vår första riktiga repetition av övningarna från Atlikursen. Efter uppsutten uppvärmning i skritt, tölt och trav följt av tölt i en lite högre form i båda varven var det dags att sitta av för vår "piaffträning". Jag inledde i stillastående och Hamingja sparkade ilsket när jag nuddade något av bakbenen med pisken. Men som Atli sa: "Hon reagerar - och det är reaktion vi vill ha!" När vi övergick till samlad skritt sparkade hon inte längre, men vinklade in bakbenen bättre under sig - alltså PRECIS det jag ville!

Efter tre sekvenser i vardera varvet av denna "piaffträning" med samlad skritt längs en långsida tyckte jag det var dags att sitta upp igen. Fast först sadlade jag om - eftersom det är ett så bra sätt att få Hamingja att "tagga ner" när hon varit arg. Medan jag gjorde det konstaterade jag att hon faktiskt andades ganska häftigt - det var alldeles uppenbart att hon verkligen ansträngt sig ordentligt trots att vi "bara" ägnat oss åt samlad skritt från marken!

Tillbaka i sadeln red jag några övergångar från samlad skritt till tölt, då jag försökte komma ihåg att både hålla blicken lyft, sitta på rumpan och INTE falla framåt precis i övergången utan låta höfterna vara det som "släppte fram" henne i tölt. Och när jag tillslut dessutom kom ihåg Atlis tips om att "tänka rygga" när jag rider tölt så hittade vi dagens trevligaste känsla! Eftersom det blivit så lite ridning denna vecka kändes det ju extra bra att den träning som blev av i alla fall var av ganska bra kvalitet!

Nu är det dags att "svida om" för ett jobbevent med basket när regerande svenska mästarna (för femte året i rad) Luleå Basket möter Visby Ladies. Luleå Basket har överlägset högsta publiksnittet i landet dessutom - så det lär som vanligt vara bra stämning!

Inga kommentarer: