söndag 11 november 2018

Fokus på rumporna!

Uppvärmning i trav!

Bilden ljuger dock - så här såg det INTE ut på marken idag...!!! Men en fördel med morgonens regn och plusgrader var att vi fått en paus från det tidigare så stenhårda ridunderlaget! Jag hade morgonfodringen idag och när både hästarna och jag ätit vår frukost var det dags för ett nytt träningspass på ridbanan.

Det blev ett träningspass helt utifrån Atlis upplägg; med uppvärmning på volt i skritt, trav resp tölt följt av "själva arbetet" där vi red samlad skritt och övergångar till dito tölt. Och den här gången försökte jag verkligen fokusera BÅDE på att hålla pisken mot Hamingjas rumpa och att sitta på min egen... Svårt, svårt... men nog blev min sits i alla fall bättre än när jag inte kom ihåg att fokusera på den...!

Allt "nötande" med pisken har ju verkligen haft effekt - det är inte alls lika traumatiskt för Hamingja längre! Idag kunde jag t o m lägga till en lätt smackning ibland UTAN att hon direkt försökte fly... det går ju faktiskt framåt för oss även om det kanske inte går så fort... Några kortare sekvenser med riktigt trevlig känsla i tölten fick vi till också! Så när Hamingja avslutningsvis fick varva ner igen i tölt på volt frustade vi nog lika belåtet båda två!

Travknappen fortsätter att fungera superbra - både under uppvärmning och nedvarvning. Med ett liiitet undantag idag, när jag under uppvärmningen bad om trav i vänster varv, då tyckte Hamingja istället att vi skulle galoppera på den lilla volten...! Efteråt tänker jag att jag skulle ha tagit tillfället att träna galopp på volt när hon uppenbarligen var tillräckligt balanserad för det - men jag var så inställd på trav att jag direkt gav signal om att byta gångart...

I morgon blir det "tre timmar i skrittmaskinen" - d v s vilodag på lösdriften - för Hamingja. Även om det inte var hårt underlag idag så känns det bra att ge hennes muskler extra tid för återhämtning för hon har ju även visat sig vara känslig för att ha broddar... För min del blir det hot stone-massage efter jobbet, det ser jag fram emot även om det förstås skulle vara ÄNNU roligare att rida!

Inga kommentarer: