söndag 18 november 2018

Sköna söndag!


Hej Matte! Vad ska vi göra för nå´t kul idag??!!

Jag hade hoppats på en favorit i repris idag - gårdagens härliga känsla i tölten ville jag GÄRNA få uppleva igen! Men det var kallare idag och åter riktigt hårdfruset längs vägarna så jag fick tänka om för att spara på Hamingjas bakben. Men i o m att hon säkert kunde vara lite stel i musklerna efter gårdagen kändes det bra om om ändå fick komma ut och röra på sig. 

Vi skrittade upp till höger bakom vägbommen där Hamingja fick briljera i avslappnad skritt på hellång tygel och trots pisk mot rumpan då och då blev inte reaktionerna häftigare än några ilskna pisk med svansen. Strax innan vändplanen tog vi upp till vänster där den gräsbevuxna vägen erbjöd ett lite mjukare underlag så jag vågade mig på några galoppintervaller. När jag tyckte det var dags för höger galopp var vi först inte helt eniga om den saken... Men när i nästa galoppfattning testade att förstärka genom att lägga pisken lätt mot höger bog så blev det rätt galopp. 

Stigen som fortsätter genom skogen var ännu inte hårdfrusen, så vi tog chansen till lösgörande terrängtrav nästan hela vägen bort till Torrbergsvägen och sedan tillbaka igen. När vi åter närmade oss den gräsbevuxna vägen var det som om Hamingja frös fast i marken och hon förvandlades nästan till en giraff.  Hon sträckte upp huvudet allt hon kunde för att se vad det var för några möjliga monster som närmade sig nere där på vägen... Inte ens när Sylvia, som kom ridande tillsammans med Olivia och Sanna, ropade på Hamingja vågade lilla fröken slappna av utan hon behöll för säkerhets skull sin flyktberedskap till dess de andra hästarna hade hunnit ända fram till oss. 

Efter en avslutande galoppintervall längs gräsvägen skrittade vi tillbaka hem medan jag konstaterade att det idag blivit något så ovanligt som ett ridpass enbart i grundgångarterna (skritt, trav och galopp) - helt utan tölt. 

Inga kommentarer: