lördag 27 juni 2015

Tillfälligt förlorat vårdnaden..?!

Efter ett svettigt träningspass är det SKÖNT att rulla sig!!!

Sylvia håller kurs hemma i Mariebäck i helgen och ett sent återbud gjorde att jag och Elisabeth fick dela på en kursplats, så att vi rider var sin lektion idag resp i morgon. Det är flera månader sedan jag red lektion för Sylvia nu - av olika anledningar har det inte blivit av - och jag hann heller inte rida särskilt lång stund inför hennes vakande ögon innan hon bad att få ta över i sadeln för att "känna på" Hamingjas status.

"Hon är ALLDELES för stel och spänd - så här ska hon INTE kännas!!!" konstaterade Sylvia nästan direkt hon landat i sadeln. Och när hon sedan jobbat med Hami en stund fortsatte hon: "Jag behöver nog ta över och rida henne ett tag framöver - för nu är ni på väg åt fel håll..." Så kan det gå när man köper häst av instruktören... men det är ju bara att tacka och ta emot all hjälp vi kan få!

Jag var i alla fall betrodd att en stund senare - till Sylvias instruktioner - fortsätta i sadeln på min häst. Och förutom att lösgöra handlade det mycket om att "till varje pris" fortsätta rida när Hami på olika sätt försöker komma undan arbete. Hon är ju en känslig häst, men hon har också börjat lura mig genom att spela rädd för saker för att komma undan arbete. Och ska hon sluta med sådana dumheter får jag ju inte "belöna" henne av misstag genom att komma av mig i ridningen när hon kastar sig iväg eller gör något annat ofog.

En riktigt svettig lektion blev det men också SÅ nyttig - för både Hamingja och mig! I morgon fortsätter vi på samma tema - sedan får vi se om jag är betrodd att fortsätta på egen hand eller om Sylvia tar över och rider henne ett tag. Det är verkligen suveränt att ha möjlighet till den hjälpen - annars hade jag aldrig vågat köpa en häst med så mycket kapacitet för ju mer det finns att "rida på" desto mer är det ju att hantera också! (Och Sylvia hade nog aldrig sålt henne till mig heller om hon inte vetat att hon skulle kunna hålla ett öga på oss och hjälpa oss "upp på banan igen" när det behövs!)

Inga kommentarer: