söndag 21 juni 2015

Midsommarrundan i repris!

"Äsch - sluta tjata om att jag är söt och ge mig GODIS istället!!!"

Idag hade jag GRYM timing!!! När jag kom till Mariebäck hade stoflocken nämligen kommit upp från betet för att dricka och vila lite i vindskyddet - och jag hann PRECIS visitera hela gänget och hämta in Hamingja innan de började vandra tillbaka igen!

Hamingja och jag tog en "favorit i repris" och red samma "midsommarrunda" som igår - fast idag saknade vi tyvärr det trevliga sällskapet. Innan vi red in i skogen hade vi travat lite på volt på vändplanen och jag vet inte om det var detta som gjorde att jag även kunde få henne att välja trav istället för tölt i skogen?! Jag kunde t o m justera ner tempot utan att hon blev stressad och började tölta - så idag var det faktiskt riktigt bra överensstämmelse mellan den aktuella hastigheten och hennes förmåga att hantera terrängen! Ett STORT steg framåt för oss!

Framme vid grusvägen började Hami se lite spöken och längtade SÅ efter trygge Démantur att gömma sig bakom... Jag hade tänkt låta henne galoppera lite längs vägen - men det försöket tog tvärstopp och sedan var hon lite för uppjagad för att trava så vi fick hålla oss till tölt ett tag.

Men uppför den låååååånga, härliga backen blev det galopp i alla fall! Galoppfattningen var lugn och kontrollerad men sedan ökade hon successivt tempot - fast eftersom hon aldrig gjorde någon ansats att bita tag i bettet och sticka lät jag henne springa på. När vi var uppe vid vändplanen flåsade ännu mer än igår - men så var det ju ÄNNU varmare idag också. Vi ställde oss i skuggan en stund så att hon fick "blåsa ur" ordentligt innan vi skrittade tillbaka ner igen. Undrar hur länge det dröjer innan hon är redo att galoppera upp en andra gång - om vi galopperar här en gång/vecka?!

Tillbaka nere på grusvägen briljerade Hamingja med att välja trav när jag bad om det - fast vi var på hemväg! Men jag som gärna försöker det omöjliga hade förståss fått för mig att dessutom rida henne högerställd i traven utan att lämna den vänstra vägkanten... Men man kan väl säga att jag fick skylla mig själv?!

När vi lämnat grusvägen skrittade vi hela vägen genom skogen tillbaka till stallet - det kändes som att Hamingja definitivt förtjänade en lugn avslutning i värmen! Men massor av jättenyttig terrängskritt blev det ju ändå! Nu ska Hamingja få några dagar ledigt - medan Lára förhoppningsvis får komma ut och röra på sig!

"MIN matte - MITT godis!!!" (End of discussion!)

Inga kommentarer: