tisdag 16 juni 2015

Matte uppträder ytterst obalanserat...

Hamingja och jag undrar förväntansfullt vad som kan finnas bakom den vägkröken?!!

YES!!! Det VAR en töltsträcka som låg där och väntade på oss!!! Idag red vi längs båda skogsvägarna bakom vägbommen. Först till höger där vi värmde upp i tölt med låååång hals för att borta på vändplanen först rida lite fyrkanter med utåtställd häst i skritt och sedan trava på volt. "Lurade" henne sedan att trava på tillbakavägen genom att helt enkelt bara lämna volten och styra ut längs vägen. Med böjning i högersidan vid behov hade vi en trevlig trav där hon gav sig tid att vila lite i steget!

Efter en skrittpaus följd av samlad skritt blev det sedan tölt längs den andra skogsvägen. Först i friare form och sedan med allt mer samling. På vändplan nr två red vi fyrkanter igen - både i skritt och tölt - innan vi vände hemåt och jobbade vidare med samlingen.

Hamingja vill verkligen inte vara den som skvallrar, men kan tyvärr inte bortse ifrån att hennes matte uppträdde mycket obalanserat under dagens träningspass... vid flera tillfällen SMACKADE hon åt sin stackars häst - och varje gång var det självklart lika oprovocerat...! :-O  Ja, ni förstår ju själva att det sannerligen inte var lätt att vara Hamingja-häst under så upprivande omständigheter...!!! :-O

Som tur var bjöds det i alla fall på kraftfoderterapi i stallet efteråt - vilket ju är välkänt för att bota de allra svåraste trauman! Dessutom kunde Hamingja dela sina upplevelser med Lára, som tyvärr bara kunde skriva under på att deras människa verkligen borde söka hjälp för sitt aggressiva beteende...!

Inga kommentarer: