fredag 3 augusti 2012

Tregångshäst?



Efter många dåliga nätter tog jag en sömntablett igen igår kväll - och i natt har jag verkligen SOVIT! Om någon skulle fråga hur natten varit skulle jag få svara: "Jag har ingen aning - jag har inte märkt av den!" Hela tolv timmars sömn blev det - så uppenbart hade jag ett stort uppdämt behov. Och sedan blev det inte många knop heller, när jag väl vaknat. Låg i "gungstolen" ute på altanen och lyssnade på ljudbok. 

Efter middagen peppade Johan mig att åka till Lára. "Du mår ju så bra av det!" sa han - lika klok som alltid. Så trots att jag fortfarande kände mig mkt trött och kraftlös gav jag mig iväg till stallet - och som vanligt skulle jag inte ångra det beslutet!

Red på ridbanan för att repetera det här med trav på volt. Egentligen korkat av mig, för om hon hade satt den tuffa sidan till så hade jag knappast orkat ta fighten med henne i kväll - och då ska man ju inte heller utsätta sig för risken. Men som tur var så hade hon fortfarande vår senaste dust i färskt minne - så trav på volter och små åttor var helt OK - alltså ÄVEN i höger varv. Kom på att det nog är bättre att börja i vänstervarvet, som är lättare, så hinner man avdramatisera trav på volt innan det är dags för den jobbigare högersidan att behöva böja sig. 

När jag var nöjd med traven - inkl nedtagningarna till skritt i sidförande för att bibehålla lösgjordheten - ägnade vi oss åt galopp. Gjorde galoppfattningar från skritt, galopperade knappt ett varv, nedtagning till trav på volt innan skritt och ny galoppfattning. Lurade alltså in lite trav på volt även här! Och nu när hon fått galoppera kändes hon betydligt mjukare även i högersidan. 

Mer trav på volt blev det sedan som nedvarvning - för att avsluta med skritt på volt och låååååång hals. Var så nöjd efter ridpasset! Och så glad över att Johan "skickat iväg mig" till stallet - för det var ju precis vad jag behövde! Nu hoppas jag orka rida i morgon också - och då måste det bli lite tölt också. Idag red jag ju faktiskt som om jag hade tregångshäst!

Inga kommentarer: